28 Септември 2020понеделник22:45 ч.

Палитра

Нереална реалност с Гергана Димитрова

Младата художничка излага картини в "София прес"

/ брой: 205

автор:Надежда Ушева

visibility 807

"Нереална реалност - онова кътче в съзнанието, което ни спасява и носи свобода, закрила и спокойствие. Стоейки на едно и също място, всеки от нас го възприема по различен начин. Често ни дава сигурност и увереност да разгърнем вътрешния си свят, терзания, радости. Това е мястото, в което сме съвсем сами, но не се чувстваме самотни. Мястото, което може да е тъжно, но далеч не сме тъжни", посочва Гергана Димитрова, авторка на изложбата "Нереална реалност", която продължава до 28 октомври в Галерия-книжарница "София прес", ул. "Славянска" 29.

"Картините на Гергана Димитрова са плод на ярката й емоционалност и следствие на процес, при който съзнанието се намира в постоянен диалог със заобикалящата го среда. Едно цветно напомняне за субективното и пълноценното преживяване на всеки отломък от живота и търсене на вътрешна хармония с италианското dolce far niente - сладкото безгрижие и време за съзерцание. Въздействащи и наивистично сюрреалистични, те отвеждат в пространствата на мисълта и личните усещания, където човек е най-близо до себе си и където случайните мигове и обекти се превръщат в богата палитра от възможности," отбелязва Елиза Младенова, кураторка на изложбата.

Гергана Димитрова е родена през 1993 г. в София. Завършва живопис в художествената гимназия, а впоследствие и сценография при проф. Светослав Кокалов в НХА. Член е на СБХ с няколко самостоятелни изложби зад гърба си и редица участия в съвместни проекти, конкурси и пленери. Между наградите, които печели, са Награда на публиката в конкурс за съвременно българско изкуство, организиран от галерия "Нюанс", 2015 г.; I награда за портрет на НУИИ "Илия Петров" - "Артистична рисунка"; I награда и годишна стипендия в Националния младежки конкурс за изящни изкуства към Министерството на културата.

Президентът наложи вето на Изборния кодекс

автор:Дума

visibility 3

/ брой: 184

Властта се готви да надхвърли дефицита от 3%

автор:Дума

visibility 3

/ брой: 184

Банките продължават да вдигат такси и комисиони

автор:Дума

visibility 3

/ брой: 184

До 50 хил. лв. глоба при измама за качеството на алкохола

автор:Дума

visibility 3

/ брой: 184

Приходите от тол системата са наполовина

автор:Дума

visibility 3

/ брой: 184

Интензивни сражения за Нагорни Карабах

автор:Дума

visibility 3

/ брой: 184

Китай ограничи консул на САЩ

автор:Дума

visibility 3

/ брой: 184

Помпео преговаря в Атина

автор:Дума

visibility 3

/ брой: 184

Скопие отхвърля Гоце Делчев да е българин

автор:Дума

visibility 2

/ брой: 184

50-ият Конгрес на БСП избра ръководните органи на партията

автор:Дума

visibility 4

/ брой: 184

Хармонична София - мечта или реалност

автор:Деси Велева

visibility 243

/ брой: 183

Лекари и медии срещу пандемията

автор:Ева Костова

visibility 364

/ брой: 183

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ