06 Април 2020понеделник15:14 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Няколко думи

Непосилно

/ брой: 30

автор:Ева Костова

visibility 1734

Непосилната лекота на битието ни, както казва един писател, съществува само в представите на заобиколения от подтичващи мисирки и разни келеши наш премиер. Защото е трудно човек да си представи, че ще изкара 2517 лв., за да изхрани себе си и децата си. В столицата пък и 3312 лв. не стигат за живот с дори само една непретенциозна кошчничка с най-необходимото. Другото все остава за по-добри времена. Каквито вече 30 години не можем да доживеем. Само отчитаме как жизненото ни равнище, като нивото на река Дунав в сантиметри, намалява и намалява. Вдига се само кръвното ни с ръста на цените, а реалната нетна българска заплата инфлацията я глътва като едното нищо. Високият й процент остава някъде в стъкмистиката и в тефтерите на Горанов. 

В реалността българинът влачи непосилното бреме на неплатени сметки, борчове, данъци, такси... Всяко седмо домакинство от 10 живее с доход на човек под необходимите средства за издръжка на живота. Всеки втори от 10 наети работи на най-ниската заплата. През декември средният осигурителен доход бил много нараснал, рекоха статистици. Сигурно, нали тогава най-работливите и красивите, отдадени на ГЕРБ хора, получиха бонуси за празника. За другите - друг път!

Компенсациите за евтиния газ се отлагат

автор:Дума

visibility 303

/ брой: 65

Работодателите искат ремонт на схемата 60/40

автор:Дума

visibility 139

/ брой: 65

Банките ще отсрочват кредити само на редовни платци

автор:Дума

visibility 206

/ брой: 65

Какви са вариантите за отсрочка на банкови кредити

автор:Дума

visibility 282

Първи спад на новите случаи в Ню Йорк

автор:Дума

visibility 171

Борис Джонсън постъпи в болница

автор:Дума

visibility 298

Георги Гьоков: Заради бълхата изгорихме юргана

автор:Аида Паникян

visibility 854

/ брой: 65

Българите в Англия се опасяват от криза

автор:Галя Кларк

visibility 436

/ брой: 65

"Питайте Пирински, например"

автор:Дума

visibility 359

/ брой: 65

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ