29 Ноември 2021понеделник11:09 ч.

Пламен Орешарски:

Нелегалните имигранти трябва да бъдат екстрадирани

/ брой: 259

автор:Юлия Кулинска

visibility 4

Нелегалните имигранти трябва да бъдат екстрадирани, а планът с мерките за справяне с миграционния натиск ще струва над 20 млн. лева до края на годината, категоричен бе премиерът Пламен Орешарски по време на вчерашния блицконтрол в НС. В следващите месеци ще ускорим процедурата и ще изведем от страната всички, които не получат статут на бежанец, поясни той. Вчера сутринта министърът на отбраната ми докладва, че сроковете за изграждане на преградните съоръжения по българо-турската границата ще бъдат съкратени, обяви Орешарски. По предварителни разчети стената трябваше да бъде издигната в края на февруари.
Нелегалните имигранти към момента са 9567, съобщи Цветлин Йовчев. В арестите на "Гранична полиция" са задържани 695 имигранти, в домовете за настаняване на дирекция "Миграция" - 1078, в ДАБ - 4053 души, а на външни адреси - 3741. Миграционният натиск не намалява, дори на моменти увеличава своя интензитет, предупреди Йовчев. За последния месец има около 3500 нелегални, задържани при преминаване на границата, припомни той. Целта ни е да се увеличи 3 пъти експулсирането на икономическите имигранти, влезли незаконно в страната, и успоредно с това да се намали 3 пъти нелегалният наплив на хора през границата, твърди Йовчев.
Страната вероятно ще получи 5,6 млн. евро от фонда за подпомагане на хора, търсещи убежище. Активно продължаваме да работим по осигуряване на допълнителни средства за следващия програмен период, отбеляза Йовчев и допълни, че евродепутатът Ивайло Калфин вече е обявил, че сумата за България ще бъде завишена многократно. Правителството ще настоява за приемане на обща европейска политика по бежанския въпрос и за подписване на споразумение между Брюксел и Турция за реадмисия, при която влезлите нелегално в ЕС се връщат в последната страна, в която са били преди това.
 

 

Топлофикациите искат 50% по-скъпо парно

автор:Дума

visibility 673

/ брой: 229

Бюджет 2022 готов най-късно до края на януари

автор:Дума

visibility 599

/ брой: 229

Над 60% от стопанствата са изчезнали за 10 години

автор:Дума

visibility 672

/ брой: 229

Данъчните връщат до 1350 лв. за три деца

автор:Дума

visibility 610

/ брой: 229

Ще спрат ли ваксините Омикрон?

автор:Дума

visibility 139

Новият КОВИД-вариант вече е в Европа

автор:Дума

visibility 667

/ брой: 229

Байдън против нови санкции срещу "Северен поток 2"

автор:Дума

visibility 660

/ брой: 229

Ердоган търси виновни за кризата

автор:Дума

visibility 637

/ брой: 229

Дотук добре

автор:Таня Джаджева

visibility 696

/ брой: 229

Постигнахме съгласие за енергетика в полза на хората

автор:Нора Стоичкова

visibility 853

/ брой: 229

КОВИД-19 превзе и болничните

автор:Аида Паникян

visibility 731

/ брой: 229

Предизборният пиар - война без правила

автор:Юлия Кулинска

visibility 982

/ брой: 229

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ