21 Януари 2021четвъртък04:44 ч.

Пламен Орешарски:

Нелегалните имигранти трябва да бъдат екстрадирани

/ брой: 259

автор:Юлия Кулинска

visibility 4

Нелегалните имигранти трябва да бъдат екстрадирани, а планът с мерките за справяне с миграционния натиск ще струва над 20 млн. лева до края на годината, категоричен бе премиерът Пламен Орешарски по време на вчерашния блицконтрол в НС. В следващите месеци ще ускорим процедурата и ще изведем от страната всички, които не получат статут на бежанец, поясни той. Вчера сутринта министърът на отбраната ми докладва, че сроковете за изграждане на преградните съоръжения по българо-турската границата ще бъдат съкратени, обяви Орешарски. По предварителни разчети стената трябваше да бъде издигната в края на февруари.
Нелегалните имигранти към момента са 9567, съобщи Цветлин Йовчев. В арестите на "Гранична полиция" са задържани 695 имигранти, в домовете за настаняване на дирекция "Миграция" - 1078, в ДАБ - 4053 души, а на външни адреси - 3741. Миграционният натиск не намалява, дори на моменти увеличава своя интензитет, предупреди Йовчев. За последния месец има около 3500 нелегални, задържани при преминаване на границата, припомни той. Целта ни е да се увеличи 3 пъти експулсирането на икономическите имигранти, влезли незаконно в страната, и успоредно с това да се намали 3 пъти нелегалният наплив на хора през границата, твърди Йовчев.
Страната вероятно ще получи 5,6 млн. евро от фонда за подпомагане на хора, търсещи убежище. Активно продължаваме да работим по осигуряване на допълнителни средства за следващия програмен период, отбеляза Йовчев и допълни, че евродепутатът Ивайло Калфин вече е обявил, че сумата за България ще бъде завишена многократно. Правителството ще настоява за приемане на обща европейска политика по бежанския въпрос и за подписване на споразумение между Брюксел и Турция за реадмисия, при която влезлите нелегално в ЕС се връщат в последната страна, в която са били преди това.
 

 

Обезщетяват само 3600, неприети в градини

автор:Дума

visibility 74

/ брой: 14

Авария затвори част от новото метро за неясен срок

автор:Дума

visibility 64

/ брой: 14

ГЕРБ натовариха ЦИК и със здравните мерки за изборите

автор:Юлия Кулинска

visibility 61

/ брой: 14

Над 30% срив в чуждите инвестиции

автор:Дума

visibility 55

/ брой: 14

Борисов премести АЕЦ "Белене" в Козлодуй

автор:Дума

visibility 67

/ брой: 14

Цената на газа у нас била 15-20% по-ниска от европейските борси

автор:Дума

visibility 59

/ брой: 14

Бъдещият шеф на Пентагона държи на диалог с Русия

автор:Дума

visibility 64

/ брой: 14

"Пфайзер" е намалил ваксините за ЕС

автор:Дума

visibility 69

/ брой: 14

Китай нарече "клоун" топдипломата Майк Помпео

автор:Дума

visibility 68

/ брой: 14

ЕС предлага на САЩ нови отношения

автор:Дума

visibility 58

/ брой: 14

БКП и Македония - време е за истината - Част втора

автор:Христо Георгиев

visibility 86

/ брой: 14

Битка за Модела

автор:Ина Михайлова

visibility 219

/ брой: 14

Краят на една претенция

автор:Георги Георгиев

visibility 90

/ брой: 14

Датата

автор:Дума

visibility 70

/ брой: 14

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ