22 Септември 2021сряда11:36 ч.

ново:

България празнува 113 години Независимост България празнува 113 години Независимост

Празникът

75 години от ПОБЕДАТА

Не властта, хората създадоха Безсмъртния полк

/ брой: 86

автор:Щерю Наумов

visibility 1113

В политическия календар Денят на Победата над фашизма ще остане от най-значимите и вълнуващи събития, което със своя съдбовен смисъл ангажира мислите и чувствата на българския народ и на трудовите хора по света. Защото Втората световна, която фашизмът разгоря, беше най-голямата и унищожителна война, която човечеството познава. Защото разгромът на фашизма стана събитие с преломно световно историческо значение, което откри пред спасеното човечество нови пътища за социален напредък. Защото уроците на Втората световна война имат непреходен смисъл - актуални са днес, ще бъдат и утре.

В сърцето на нашия съвременник завинаги ще се съхрани споменът за безсмъртните подвизи и героичната саможертва на всички, които с цената на живота си преградиха пътя на безумието на кафявата чума. Потомците отново се покланят пред неизброимите паметници, издигнати навред край изровените пътища на войната, възкресяват с признателност нетленните страници на преживяното, за да извлекат поуки за днешния и утрешния ден. Тези поуки днес са верният ориентир в борбата на народите за защита на световния мир. Те са свиден исторически капитал за всички, които не искат жестоките грешки от миналото отново да се повтарят. 

 След победоносните действия на съветската Червена армия МИРЪТ царува в света - вече 75 години. Затова всяка година на Девети май в десетки държави, в градове и села, включително у нас, прогресивното човечество чества тържествено Победата и се прекланя пред загиналите за нашето добруване герои от Втората световна война, като ги възкресява и манифестира заедно с тях в невероятния поход на БЕЗСМЪРТНИЯ ПОЛК. Той не е "мероприятие отгоре", а е спонтанен порив на днешните обикновени хора. Заради пандемията тази година многохилядното множество няма да залее улиците на света, на Европа, на България, но Безсмъртният полк в утрешния ден ще шества, както досега, в душите и сърцата на хората. 

Общините искат 2% от данъка върху доходите

автор:Дума

visibility 363

/ брой: 181

НАП спря 14 сайта за онлайн залагания без лиценз

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 181

Обявиха банковите такси за пладнешки обир

автор:Дума

visibility 639

/ брой: 181

Девет места в Европа с най-евтини и слънчеви имоти са български

автор:Дума

visibility 380

/ брой: 181

В Германия застреляха касиер, помолил клиент да сложи маска

автор:Дума

visibility 307

"Единна Русия" с мнозинство в Думата

автор:Дума

visibility 491

/ брой: 181

Нов успех на лидера на ГСДП Олаф Шолц

автор:Дума

visibility 395

/ брой: 181

Франция иска ЕС да спре преговори с Австралия

автор:Дума

visibility 360

/ брой: 181

Моите песни

visibility 425

/ брой: 181

Независимостта не е гаранция за правилни решения

автор:Велиана Христова

visibility 713

/ брой: 181

Парламентът на провалените надежди

автор:Юлия Кулинска

visibility 977

/ брой: 181

Опасно и цинично

visibility 527

/ брой: 181

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ