20 Октомври 2021сряда13:43 ч.

Петър Мутафчиев:

Не е нужно да се сменят талоните на колите с газови уредби преди март 2014 г.

/ брой: 276

автор:Юлия Кулинска

visibility 329

Не е необходимо специално да се сменят талоните на колите, които имат монтирани газови уредби преди март 2014 г., обяви депутатът от БСП Петър Мутафчиев на брифинг в парламента вчера. Той уточни, че подмяната ще става, когато някаква друга причина налага това. Мутафчиев съобщи, че заедно с колегата си Георги Свиленски вчера са имали извънредна среща с директора на ИА "Автомобилна администрация", за да разяснят какви точно са проблемите и изискванията към собственици с автомобили на газ. От 1 март догодина за поставянето на газова уредба на автомобил, който не е пригоден за газ, обаче ще е необходима промяна в талоните, обясни Мутафчиев. Той информира, че до тази дата ще бъдат акредитирани от ИА "Автомобилна администрация" пунктовете за технически прегледи, които ще извършат първичния оглед на монтажа на газовата уредба.
Шефът на отдел "Пътна полиция" към ГДНП Антон Антонов допълни, че след като има документ за монтаж на газовата уредба, извършен от сервиз преди март 2014 г., никой няма да бъде санкциониран за това, че тя не е вписана в талона му. Той предупреди водачите да не се създава паника и опашки в пунктовете за регистрация. По думите му гражданите трябва да запазят удостоверителните документи, издадени им при монтажа, а промяната в талона могат да направят по всяко време. Колите, които са купени в чужбина с поставени газови уредби, са съпроводени с документ за устройството и това се отразява веднага в свидетелството за регистрация, поясни Антонов. Ако газовата бутилка е монтирана в страната преди март 2014 г., но няма документ за това, трябва да се попълни декларация по образец, заключи той.
 

Повишават пътните такси за камионите

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 201

Бизнес и синдикати на общ протест срещу скъпия ток

автор:Дума

visibility 202

/ брой: 201

Правителството ще тегли още 500 млн. заем

автор:Дума

visibility 206

/ брой: 201

Макрон иска шест нови ядрени централи

автор:Дума

visibility 303

/ брой: 201

Опозицията в РСМ води на местния вот

автор:Дума

visibility 228

/ брой: 201

Полша клекна пред Брюксел

автор:Дума

visibility 295

/ брой: 201

Протести в Ливан срещу действията на "Хизбула"

автор:Дума

visibility 189

/ брой: 201

Лечение

автор:Павлета Давидова

visibility 286

/ брой: 201

История от камъчета

автор:Велиана Христова

visibility 286

/ брой: 201

Човек, пълен с добрини

автор:Димитър Копривленски

visibility 291

/ брой: 201

Радев е гарант за промяната

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 201

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ