05 Юли 2020неделя12:56 ч.

Няколко думи

Не е ли време за ново шоу?

/ брой: 223

автор:Ралица Николова

visibility 1122

Той най-обича да шофира. Искрено се радва на багери и самосвали, захласва се по строежи, използва телефона да си прави клипчета, а после сам си ги гледа. И най-мрази да го бият на футбол. И на "Не се сърди, човече". Не, не говоря за най-големия шоумен в държавата, а за 5-годишния си син. Разлики дотук трудно се намират.

Първият обаче по някакво абсурдно, цинично и тъжно стечение на обстоятелствата управлява реална държава, а не дървено влакче. Управлява я все по-често от прозореца на джипа си и от поредната дупка, насред която трябва да изникне магистрала. Защото много се изнервя да му протестират под прозорците на кабинета. И за да му се махнат от главата, пренесе кабинета в купето на джипа. 

Крайно досадно му е да се среща там с някакви "партньори". Затова пък си чеше егото, като се здрависва с багеристи и мляска чужди посланички. Потушава народното недоволство с пачки, а ако и те не стигат, благородно слиза от джипа и отсъжда правилно пред камери и микрофони за директното си предаване във фейсбук. 

Откровено се подиграва със зрителите. Които, ако не са му избиратели, са комунисти, тарикати и предатели. 

Ама нали е благороден, отпуска си душицата за всички. За да не му развалят инспекцията и да му викат под прозорците. Мъмри шумно онези от свитата, които е избрал за вестители на "лоши новини". А зрителите днес гледат поредния епизод от шоуто му. Смътно осъзнавайки, че не става въпрос за забавление, а за унижение и унищожение. На една нация, на цяла държава, на остатъците от демокрация.

Шофьорът на джипката храни егото си, като брои лайкове във Фейсбук. Но си бетонира властта, хранейки дузина олигарси и крупни бизнесмени. Имитира милосърдие на едните, докато гарантира робовладелския строй на вторите. А ако и тогава има недоволни - Гешев е радост и музиката да свири.

Превключете канала! Не е ли време за ново шоу?

В мрежата на електронните игри

автор:Альона Нейкова

visibility 645

/ брой: 125

Наричахме го Болшевик

автор:Кирил Момчилов

visibility 757

/ брой: 125

Датата

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 125

Гръцкият геноцид над българите, 1913-та

автор:Христо Георгиев

visibility 1339

/ брой: 124

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ