09 Април 2020четвъртък11:40 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Не дишай!

/ брой: 10

автор:Валентин Георгиев

visibility 544

Насред водната криза в Перник се появи още една. Градът вчера осъмна с опасно високи нива на серен диоксид във въздуха. В рядко откровено съобщение местната екоинспекция (РИОСВ) информира за 4 поредни превишения на т.нар. алармен праг и препоръча деца, възрастни хора и хора със заболявания на дихателната система да не излизат навън. Замърсител е местният ТЕЦ "Република" към "Топлофикация Перник" и му е издадено дори предписание за "незабавно намаляване" на производствените мощности до възможния минимум. Но всичко звучи като "по протокол". 

Е, няма що - преди дни авария остави големи части от Перник часове без парно. Водата е кът и всички прогнози сочат, че след 2-3 седмици чешмите на перничани ще пресъхнат съвсем. Сега им отнемат и възможността да дишат. Рушат се цели системи, градът бавно умира, екологични бомби цъкат и на много други места в страната. "Стабилността" на днешното управление става все по-цинична и човеконенавистна, а запушването на пробойни с оставки или раздаване на пари действа като упойка, но не решава проблемите. 

Всеизвестно е, че ТЕЦ-овете у нас са сред най-големите замърсители на въздуха. Всякакви предписания на Брюксел да инвестират в пречиствателни инсталации досега не дават особен резултат, затова и затварянето им е неизбежно. Докато стане факт обаче, дейността им взе да става и криминална с изгарянето на вносния боклук. Дотолкова, че миналата година България се оказа единствена в ЕС, която влезе в класация за замърсяване със серен диоксид. Властта обаче чак сега се събуди, беше сляпа и глуха години наред, а ЕК плаши със санкции. И какво от това - парите от глобите отиват в Брюксел, а дишащите отрова българи не получават нищо, освен допълнителна доза!

Сбърканите приоритети, с които се толерират олигарси като Ковачки и Доган, както и изграждането на ВЕИ-та за скъп ток доведе до унищожението на язовири и ВЕЦ-ове. А с тях тръгна и унищожението на държавата. Ако днес проблемът е Перник, утре ще стане национален.

Борисов разпореди Мавродиев да бъде уволнен от ББР

автор:Дума

visibility 383

/ брой: 68

Има достатъчно агнешко за Великден

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 68

Трезорите предлагат кредитна ваканция до 6 месеца

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 68

Из архивите на ЦРУ за България

автор:Христо Георгиев

visibility 600

/ брой: 68

Изповед на лошия закон

автор:Владимир Георгиев

visibility 185

/ брой: 68

Датата

автор:Дума

visibility 143

/ брой: 68

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ