24 Март 2019неделя15:03 ч.

Наз@ем от мреж@та

/ брой: 248

автор:Дума

visibility 542

Категоричният отпор на бизнеса срещу увеличаването на минималната работна заплата успя да вбеси онлайн коментаторите. Превръщат ли се работниците в роби и справедливи ли са възнагражденията им бяха само част от акцентите, които бяха обсъдени  в интернет.

- Хм, наистина ли бизнеса не иска увеличение на заплатата? Не бяха ли те, които се оплакваха от липса на кадри.

- Както е тръгнало- след ден-два т.н. биснесмени БГ , ще искат не те да плащат на работниците си, а работниците да им плащат , защото са ,,благоволили" да им разрешат да да работят.

- Егати и "бизнеса" щом се пинтилосва за 25 евро. Срам и позор! Много хора в тази "държава" работят цял месец и трябва да преживяват с 400 лева.

- Как може да ангажираш човек 8ч. дневно с/у 560лв. на месец . Самият 8 часов ангажимент , без нищо да се работи струва повече . А т.н. "РАБОТОДАТЕЛИ" като наемат хора трябва да са наясно , че трябва да се плаща достатъчно , та човек да се възпроизведе като работна сила и да може на следващия ден пак да може да отиде на работа .

- голяма каша - хем минимално осигуряване, пък таван на максимума.. пък той и "бизнеса" един бизнес..мале,мале. По - скоро, би трябвало да се коментира минималният социален минимум, който отдавна е около 1000 -та еврака и това би следвало да е тема за размисъл, а не кирливите 500-600лв. поддържането на изкуствена бедност, води единствено до мизерия и това е видно за всички , дори и украинците не се навиха на бг минимална заплатка...

- От една страна това е смешно ниска минимална заплата, от друга страна- има ли прозрачност къде отиват парите? В коли за по 200 бона на шефката на пенсионен фонд ли? Налага се държавата да дава пълна прозрачност какво се случва с пенсионните фондове. И аз като работодател е редно да знам. На герб не вярвам да го стори, но поне следващите.

- Като слушам тези работодатели ... им се чудя, толкова много работници ли имат? Сигурно едвам спрат хората да кандидатстват за работа при тях. Защо тогава искат държавата да им намира работници (роби)?

- А кога ще се приеме закон който да инкриминира неплащането на осигуровки в пълен размер ? Защо тарикатаите, които осигуряват на минималната, вместо на реалната не гният по 20 години в затвора за подобно престъпление ?

- Ако зависеше от бизнеса, нямаше и минимална работна заплата да има. Хората отдавна се усетиха колко много го е "грижа" бизнесът за тях. Проблемът е, че не всеки има избор особено когато трябва да се грижи за семейството си. От друга страна, младите много бързо си дават сметка, че шансът им за развитие в страната е нисък или по-скоро клонящ към нулата. Не може само столицата в една държава да предлага някаква малко по-добра алтернатива по отношение на заплащането. Де факто няма областни градове, които да са конкурентоспособни и да са източник на перспектива, когато става въпрос за кариерно развитие и адекватни възнаграждения.

- Когато тия, които се наричат "работодатели" седнат и прочетат някоя книга(не Винету) за мениджмънт и разберат, че човешкия ресурс е най-важното нещо във фирмите им!Работник се губи лесно, но се намира и обучава трудно.....и той е основния фактор това да имаш работеща фирма и собствена заплата!

- джудже от приказката: Срещнал един господар три джуджета в гората и ги пита: - Кои сте вие бре? - Как кои? Ние сме седемте джуджета! - Как бре? Вие сте само три?!?!?! - Е няма хора, за тва сме само три!!!!

И фелдшерите излизат на протест

автор:Дума

visibility 105

До 21° градуса в неделя

автор:Дума

visibility 118

Апартаментът

автор:Павлета Давидова

visibility 1424

/ брой: 56

Полюсите на българската фило-фобия

visibility 415

/ брой: 56

В Испания няма давност за фашизма

visibility 460

/ брой: 56