19 Май 2021сряда06:51 ч.

На фокус

Наздраве за тъмнината!

Антикомунисти пак тръгнаха да ловят риба в мътна вода

/ брой: 77

автор:Велиана Христова

visibility 988

Насред трудните опити в парламента да се намери мнозинство в подкрепа на работещо правителство, което да сложи край на хаоса и погрома на страната ни, се оказва, че има желаещи да ловят риба в мътната вода. Небезизвестният евродепутат от ГЕРБ Андрей Ковачев например намери момента да възроди чрез фейсбук допотопните щения на пещерните антикомунисти - да се премахне паметникът на "окупаторската Съветска армия, "наложила с насилие един престъпен режим", да се разрушат "всички комунистически паметници и символи из цялата страна, да се преименуват улици и градове, носещи имената на комунистически дейци, тирани и сатрапи като Георги Димитров, Цола Драгойчева, Вела Пеева и други". Защото Европа била осъдила комунизма и не може през 2021 г. "да има градове и села с имена като Димитровград, Благоевград, Велинград, Владо Тричков и други подобни". И това да се приеме спешно с решение на Столичния общински съвет и на Народното събрание! 

Едно си баба знае, едно си бае. Вместо да се скрият в миша дупка след поразиите, които причиниха на България, гербаджии се надяват да отклонят хората към дебилни дебати да си имат ли Луковград вместо Благоевград например. Но на народа отдавна му писна от простотиите на гербаджиите. Ето два типични коментара в мрежата под въпросната изцепка:

- "Стига с тия тъпотии - да събаряме. 45+ новите 31 години непрекъснато. Какво изградихме, господа? Толкова години само се руши и краде нагло. На мястото на мавзолея има ПАРКИНГ!!! А мавзолеят можеше да носи пари от туризъм. Да сте чували за т.нар. тоталитарен туризъм? Хората от нациите, които не са били зад желязната завеса като нас, дават пари, за да посещават такива места и паметници. Но на първо място е, че събарянето на който и да е паметник няма да промени нищо от историята, нито ще върне загубите на тези, които са ги понесли през годините, напоследък е нашето поколение. Смятам, че в столицата ни има много по-важни, жизненоважни проблеми, които трябва да бъдат решени. Така че заемайте се с реалните проблеми, а паметниците оставете на мира! Не се правете, че вършите нещо, криейки се зад такива популистки решения! И за ваше сведение не съм привърженик на БСП. Просто съм нормален човек, ПРИТЕЖАВАЩ ЧУВСТВО ЗА ИСТОРИЧНОСТ!!! Историята трябва да се помни, за да не се повтаря!"

- "По въпроса трябва да сме кратки, ясни и категорични. Докога ще рушите историята ни? Кои сте вие, едни прашинки, меркантилна пепел, нима можете и на йота да постигнете част от този подвиг, за да може изобщо да си мислите да посягате на творбата на чужди ръце, които са го възхвалили? Жалки бацили на човешкия род." 

Какво повече да му коментираш на еврокорифея Ковачев? Съветските воини не са насаждали никакви режими, а са мрели с милиони, за да смажат Хитлер и нацизма. Да оневиняваш фашизма и да виниш тези, които са го унищожили, е неофашизъм, пък ако ще и да е европейски или американски. А "сатрапът" Георги Димитров има днес паметници и улици из цял свят, и ги пазят хората там. Пазят и паметта за своите антифашисти. А тук, щото сме много умни, ги заливаме с боя от дронове. Знаете ли защо? Ами, защото днес е позволено, защото се толерира от властта. Сега да кажеш истината за антифашизма или за Русия става толкова трудно, колкото по времето на соца бе да кажеш добра дума за империализма. Дотук се докарахме като общество - нищо смислено не направихме след 1990 г., 30 години рушихме, нищо не съградихме, само се обърнахме с главата надолу. Това направихме и с много от младите българи - достатъчно увредени вече от новите програми и учебници по история, над които с благословията на образователното министерство се потрудиха едни добре платени субекти, у които мисленето е заглушено от слугинажа пред новия Голям брат. America first! И колкото повече се напъват, толкоз по-жалки ни правят в очите на света. Никой не обича пълзящите в краката му.   

Давайте най-сетне да си оправяме страната и да си решаваме истинските проблеми, хич не са малко. И, както е казал великият Пушкин:    

"Хвалу и клевету приемли равнодушно,

И не оспаривай глупца."

Ах, сбърках... Какъв Пушкин, Путин е виновен за всичко, ей сега ще ме сръфат като руска пета колона... Пушкин, Путин, Червена армия, все едно - санкции! Трябваше да цитирам Шекспир: "Светлината не сияе сред светлина, сияе само в тъмнина. Наздраве за тъмнината!" Шекспир поне е европеец, нека ме обявят за пета колона на Европа! 

Наздраве за тъмнината!

Започва проверка на Търговския регистър

автор:Дума

visibility 142

/ брой: 94

Марокански мигранти нахлуха в Испания

автор:Дума

visibility 96

/ брой: 94

Москва даде обяснения за неприятелския списък

автор:Дума

visibility 107

/ брой: 94

Израелската държава атакувана и от Ливан

автор:Дума

visibility 90

/ брой: 94

Кратки новини

автор:Дума

visibility 102

/ брой: 94

Гърди си с титла накичи

автор:Велиана Христова

visibility 142

/ брой: 94

През златната арка

автор:Славчо Кънчев

visibility 106

/ брой: 94

Жертви на модерната война

visibility 145

/ брой: 94

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ