29 Май 2020петък18:16 ч.

Найденов освободи ключови шефове в МО

Обявени са конкурси за нов началник на правната дирекция и дирекция "Инфраструктура на отбраната"

/ брой: 192

автор:Юлия Кулинска

visibility 12

Военният министър Ангел Найденов смени началници на важни постове във ведомството, потвърди за ДУМА шефът на дирекция "Връзки с обществеността" Григорий Недялков вчера. Нови ръководители вече има агенция "Военни клубове и военно-почивно дело", която се занимава с  военните медии, почивните домове, хотелите и други дейности в армията и разпределя ресурси от милиони левове. Освободен от заемания пост е изп. директор на агенцията Петър Манолов, който бе назначен по време на управлението на ГЕРБ. Длъжността вече се заема от бившия управител на НОИ по време на управлението на тройната коалиция Сотир Ушев. Негов заместник е бившият главен редактор на в. ДУМА и ексдепутат в 41-то Народно събрание Ивелин Николов. 
Найденов извърши рокади и в ръководството на военния холдинг ТЕРЕМ. Министърът освободи членовете на  управителния съвет на дружеството, но изпълнителният директор Станчо Петков запази поста си. В ръководството на фирмата бе възстановен бившият й директор Мариян Йовчев.
Досегашният управител на дружеството "Снабдяване и търговия", което се занимава с разпродажбата на излишна армейска техника, оръжия и други, Валентин Симеонов отстъпи поста си на Ваньо Кръстев.
Предстоят промени и на началниците на най-важните дирекции в Министерството на отбраната. Вече са обявени конкурси за нов шеф на правната дирекция и дирекция "Инфраструктура на отбраната". Доскоро те се ръководеха съответно от Елена Маркова, която вече е освободена от длъжност и от Иван Пейков, който все още е на работа.
По-всяка вероятност нов началник ще има и една от най-важните дирекции "Инвестиции в отбраната", където се разпределят стотици милиони левове. ДУМА припомня, че още в края на юни Найденов обяви, че смята да сезира прокуратурата за открити нередности и нарушения в структурата. Дирекцията се занимава с едни от големите обществени поръчки в министерството, които касаят материално-техническото осигуряване на армията и се грижи и за процедурите, и договорите по офсетните споразумения, и с пазарното проучване на стоки и услуги. Тогава Найденов уточни, че едва след като станат ясни резултатите от проверката, която тече и в момента, ще се решава дали шефът й полк. Станимир Георгиев ще запази шефското си място. Той беше назначен на поста през 2011 година и бе сочен за един от приближените до бившия министър на отбраната Аню Ангелов.

 

Плащаме за вода и без консумация

автор:Дума

visibility 720

/ брой: 100

Алкохолните турове по морето ще бъдат забранени

автор:Дума

visibility 321

/ брой: 100

Банковото кредитиране се сви с над 300 млн. лв.

автор:Дума

visibility 145

/ брой: 100

Данъчен гювеч по герберски

автор:Евгени Гаврилов

visibility 364

/ брой: 100

Датата

автор:Дума

visibility 161

/ брой: 100

Плагиатството на Радой Ралин

автор:Христо Георгиев

visibility 1326

/ брой: 99

Пандемична демокрация

автор:Владимир Георгиев

visibility 413

/ брой: 99

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ