25 Юли 2021неделя00:34 ч.

Най-смешните управленски клипове

/ брой: 228

автор:Алеко Бичевски

visibility 1556

Г-жа Фидосова беше споделила някъде, че любимото й телевизионно предаване било "Най-смешните домашни видеоклипове". От цялостния натюрел и излъчване на госпожата би могло да се предположи, че любимите й клипове са на Радо Шишарката и останалите водещи фолк звезди. Но, няма лошо. И домашните видеоклипове си струват. Там наистина могат да се видят страхотни майтапи.
На мен пък любими са ми най-смешните домашни управленски клипове, които партията на г-жа Фидосова продуцира с невероятно постоянство и голям ентусиазъм. От тях също може да паднеш от смях.
Домашният клип "АЕЦ Белене", например, е достоен за всякакви награди. Той е изграден на принципа "Тука има, тука нема". Първо показват един гьол и Б.Б. вика на електората: "Плачете, тамо са заровени парите!" Чуждите инвеститори от Германия и Франция се уплашват от атаката и панически се изнасят към обетованите полета на Запад. После същият Б.Б. се появява в парламента и гороломно заявява, че ако не построим същата АЕЦ "Белене", токът щял след време да се увеличи 12 ли, 18 ли пъти - нещо такова, и икономиката ни щяла да рухне. Тук социалистическите пиари, готвещи се за референдума за втората атомна, удариха бинго. Няма нужда да измислят каквото и да е, достатъчно е само да направят клип с това фундаментално изказване на Б.Б. и да го въртят до откат. Пиарите, каквото и да правят, не могат да бъдат по-убедителни от него.
Още по-после все същата АЕЦ се оказа безсмислена, нерентабилна и излишна и я закриха окончателно. Въпреки аксиоматичната истина, че няма губеща атомна централа в света. Миналата седмица обаче пак решиха да я откриват, защото се бил появил частен инвеститор, но вече американски. Добре бе, нали беше нерентабилна! Защо му е на частен инвеститор, пък дори и американски, да строи нерентабилни обекти? Въобще, голям смях.
По-същото време паралелно излъчваха и клипа с облагане на пенсиите с данък. И той - абсолютен хит! Българите получават най-ниските пенсии в Европа и на някакъв световнонеизвестен депутат от управляващата партия му текнало под каската, че ако ги обложи с данък, оттам ще намери нестигащите на Дянков пари за увеличение на същите най-ниски пенсии в Европа. Които междувременно ще са стнали още по-ниски след обалгане с въпросния данък... Голям майтап. Добре, че главният продуцент резна този забележителен клип и наби канчето на парламентарния ентусиаст. И слава богу, иначе с бая пенсионери щяхме да се простим скоропостижно. То не че и сега положението им е много розово. Особено след като стана ясно от одит на Сметната палата, че за последите 3 години здравнта каса вдигнала с 400% (!?) цените на някои лекарства. В редица страни това изпълнение биха го категоризирали като чист геноцид. У нас минава за нещо нормално.      
Оказа се, че е напълно нормално, според Б.Б., правителственият самолет да се използва като такси от всевъзможни субекти, включително и от футболисти-аматьори. В богатата Великобритания, например, футболистите-аматьори пътуват за мачовете си с автобус или влак. В бедна България футболистите-аматьори са толкова богати, че ползват директно правителствения "Еър Форс 1". Направо конгениално!
На фона тази забава, която се вихри в родината, президентът Плевнелиев пък направо изби рибата в Бостън, където най-отговорно и сериозно заяви, че се повишавала културата на "новото българско предприемачество". И как се съчетава това с официалния факт, че сме най-корумпираната държава в Европа? Може би се е повишила културата на подкупите? Кога икономиката на далаверата, ишлемето и всевластните монополи стана за пример? Знае ли г-н президентът, че в българския Закон за обществените поръчки има над 200 ограничителни и забранителни текстове, преодолими само за монополистите? Ходи ли тази година г-н президентът на Пловдивския панаир да види, че ако не са автомобилите, на него практически няма нищо. Само едни празни лъскави палати, в които се разхождат симпатични девойчета с къси полички. Тази година панаирът е надгробен паметник на о бозе почившата българска индустрия. И за това трябва да се направи клип. Президентът да го финансира. И да го прати на българите в Бостън. Където само един завод произвежда повече от цялата българска промишленост.
Изобщо голяма атракция е в държавата. И щеше наистина да е много смешно, ако не беше толкова тъжно. 

 

Освободено е ръководството на БЕХ

автор:Дума

visibility 331

Очакват 2% годишна инфлация

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 140

Купуваме по-скъпи телевизори на изплащане

автор:Дума

visibility 342

/ брой: 140

Новата COVID вълна вече е тук

автор:Дума

visibility 280

Италия въвежда зелени пропуски за ваксинирани

автор:Дума

visibility 295

Заев пожела на Албания успех по пътя към Евросъюза

автор:Дума

visibility 394

/ брой: 140

Варшава: Русия победи в спора за "Северен поток 2"

автор:Дума

visibility 500

/ брой: 140

Последна въздишка

автор:Ина Михайлова

visibility 1493

/ брой: 140

Злодеите разстрелват поетите заради песните им

visibility 663

/ брой: 140

Федерализиране или разделяне на Украйна?

автор:Чавдар Добрев

visibility 444

/ брой: 140

Арогантност

автор:Деси Велева

visibility 431

/ брой: 140

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ