08 Май 2021събота02:33 ч.

1 МАЙ

Нашето верую

/ брой: 84

автор:Стефан Продев

visibility 268

Още от първия си брой ДУМА обеща да бъде вестник на всички, които търсят истината и искат да бъдат добре информирани. Неговите обективни новини събраха доверието на милиони. Много от рубриките му станаха нарицателни. Неговото слово стигна до нацията. Критичният език на ДУМА и етичното й поведение се харесват на всички. Те са част от капитала й. Ако социалистическата идея у нас все още влияе върху общественото съзнание, това в немалка степен се дължи на ДУМА. С всичките си грешки и слабости нашият вестник е големият, силният, сложният глас на тази идея. Без него БСП не само ще осиротее, но и ще залинее. 

ДУМА не е партиен орган в стария тоталитарен смисъл на това понятие, а знак за нов професионален и граждански подход към нещата и явленията. Той е най-нормален информационен всекидневник, чиято главна политическа отлика от другите вестници е ангажиментът му към БСП и социалистическата идея. Нашият вестник се бори за своите позиции, но никога не използва в борбата си непочтени подмятания и още по-непочтени козни. Неговото слово е сурово и невинаги приятно, но е до болка ясно. То е горчиво като съдбата на времето и никога не разчита на клеветата или интригата. Ние се стремим да атакуваме не врага, както правят някои, а опонента. В този смисъл ДУМА търси себе си и другите не в калта на словото, а в бурята му - там, където се раждат светкавиците и дъгите на големия обществен спор.

За всичко това трябва да се благодари на творците на ДУМА. На журналистите й, които, обиждани, клеветени и гонени по разни поводи, стояха твърдо на своя професионален пост и пишеха безстрашно. Неслучайно читателите ги обичат. Това им е достатъчно, въпреки че заплатите им са малки. Няма по-голяма заплата от човешката признателност. В тези мили хора, които не могат без ДУМА, е скрита нашата истинска сила. Който не познава тази сила, не знае нищо.

ДУМА ще умре, ако се обърне назад. Нейната единствена надежда е бъдещето. Онова бъдеще, което все по-определено ще иска от нея излизане от рамките на тесния политически интерес и превръщането й в глас на всички, които страдат от безскрупулното настъпление на десните сили, от желанието на реакцията да се реваншира класово за сметка на народа. А те са мнозинството от нацията, което иска да се измъкне от социалната кал и да живее достойно. Единственият вестник, който може да приласкае и поведе тези хора, е ДУМА. Никой не бива да й пречи да осъществи своята голяма задача.

За разлика от други големи всекидневници в България, ДУМА няма зад гърба си нито спонсори, нито мощна финансова групировка, нито чужда фирма. Единствената й сила са читателите, които я обичат и купуват. ДУМА не е нито офис, нито мобифон, нито елементарен бизнес. ДУМА е идея! Частица от всички. Вестникът е страж на лявата идея. Той допуска грешки и увлечения, но никога не е изменил на делото си. ДУМА се роди, за да бъде полезна на социалистическата идея и ще остане такава докрай.

Губим милиони от липсата на руски туристи

автор:Дума

visibility 359

/ брой: 86

Фалшиви Великденски промоции

автор:Дума

visibility 284

/ брой: 86

Пандемията намали желанието за бизнес

автор:Дума

visibility 200

/ брой: 86

Декларирането на доходи ни е отнело под 10 минути

автор:Дума

visibility 186

/ брой: 86

Русия и олигарсите заплашвали Украйна

автор:Дума

visibility 481

/ брой: 86

В ЕС обмислят сили за бързо реагиране

автор:Дума

visibility 272

/ брой: 86

Коронавирусът убива по 4000 на ден в Индия

автор:Дума

visibility 210

/ брой: 86

Да помним цената на мира!

visibility 416

/ брой: 86

Внимание: Опасен труд!

автор:Ева Костова

visibility 306

/ брой: 86

Датата

автор:Дума

visibility 226

/ брой: 86

Баня, СПА и провалени финали

автор:Деси Велева

visibility 865

/ брой: 85

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ