Насекоми в шоколад се превърнаха в хит
/ брой: 111
Някои могат да потръпнат от погнуса, но в популярна сладкарница в Мериленд в истински хит се превърнаха покритите с шоколад насекоми. Интересът към екзотичния артикул е нараснал драстично в последните месеци. Поръчките за шоколадови цикади се увеличават всеки ден.
"Много са вкусни", твърдят ценители на този тип деликатес. И добавят: "Когато комбинирате шоколада и канелата с хрупкавостта на насекомото, това наистина ви носи онова празнично усещане, което ви обзема, докато се разхождате из голям град, пекат ядки на тротоара, а миризмата на канела ви привлича."
Собственичката и служителите на сладкарницата събират цикадите в хартиени торбички от дърво зад заведението. След това те се поставят във фризера, където ниската температура ги приспива, преди да умрат. След това насекомите се варят, почистват се и се пържат във фритюрника. Едва тогава се поръсват с канела или пикантна подправка и се заливат с шоколад.