05 Декември 2022понеделник20:29 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес ще се задържи предимно облачно, на места в низините - с мъгла. Главно в източните райони ще има слаби валежи от дъжд, а на места в останалата част от страната ще преръмява. Ще продължи да духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 4°С и 9°С, в София 6°С-7°С. Днес ще се задържи предимно облачно, на места в низините - с мъгла. Главно в източните райони ще има слаби валежи от дъжд, а на места в останалата част от страната ще преръмява. Ще продължи да духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 4°С и 9°С, в София 6°С-7°С.

Народе, ти си на ход!

Време е да си върнем държавата, а тя да създаде предпоставки за развитие на икономиката

/ брой: 286

автор:Дума

visibility 1523

Все по-често в печата и електронните медии се появяват тревожни публикации, чиито автори са известни учени, в които се говори, че ако нещата по отношение управлението на страната не се променят, в обозримо бъдеще България като държава ще изчезне от картата на света.
Начало на негативния процес на разпад на държавността и на българското общество бе поставено от управлението на СДС по времето на Филип Димитров и Иван Костов. Под тяхно ръководство, само за 2-3 години бяха ликвидирани огромни производствени мощности. Всичко, което наблюдаваме днес, е следствие на тези престъпни действия, които съзнателно и целенасочено превърнаха нашата страна от просперираща, в най-бедната в Европа и не само.
Вече 27 г. от началото на прехода и 10 г. след приемането ни в ЕС в нито един сектор от нашия обществен живот не се наблюдава подобрение. Точно обратното. Най-тревожно е състоянието на икономиката. Населението ни намаля с около два милиона и всяка година губим по още 60-70 хиляди души. Над два милиона намериха спасение в чужди държави. Официалната статистика показва, че 80% от народа живее на границата на бедността, а 40% от тях - в незапомнена мизерия. Най-силният индикатор за изчезването на България е демографската катастрофа. Бедността е предпоставка за ширещата се престъпност. Кражбите и убийствата станаха ежедневие. Корупцията е повсеместна, особено по високите етажи на властта.
В тези условия бяха проведени президентските избори и референдумът, иницииран от екипа на шоумена Слави Трифонов. Резултатите от тези избори категорично показват, че народът се събужда и не желае повече национални предатели да го управляват, загърбили своя народ и служейки на чуждите интереси.
Това закъсняло събуждане е надеждата, че България може да бъде спасена, че нашата природно надарена страна може отново да стане добро място за живот и хилядите в чужбина ще се върнат и ще помогнат отново да се замогне родината ни. Това е само началото. Предстоят ни още много тежки битки. Новият президент ни увери, че в тази битка ще бъдем заедно и той ще бъде най-отпред. Ще допуснем ли да остане сам?
Време е да си върнем държавата, а тя да създаде предпоставки за развитие на икономиката. Бедността може да бъде преодоляна само и единствено с икономика - съвременна, модерна, високотехнологична, такава, каквато имахме и която бе ликвидирана от нашите евроатлантици. Има ли икономика, ще има доходи, по-добри заплати и пенсии. А от това най-заинтересовани са младите хора, защото тяхно е бъдещето. Време е народът да потърси сметка на тези, които ни докараха до този хал. Народе, ти си на ход!

Иван Василев, Гр.Мездра

 

Цените на петрола на световните пазари се повишиха

автор:Дума

visibility 500

Държавата няма да събере планираните приходи от ДДС

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 236

Григор Сарийски: В Eврозоната разходите са повече от ползите

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 236

БНБ: Предстоят трудни месеци за икономиката

автор:Дума

visibility 246

/ брой: 236

Наводнения в Южна Италия след проливни дъждове

автор:Дума

visibility 226

Австрия остава твърдо против България и Румъния в Шенген

автор:Дума

visibility 351

/ брой: 236

Без "самолетен режим" на телефоните в ЕС

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 236

Грижа ли ви е въобще?

автор:Таня Глухчева

visibility 285

/ брой: 236

Работа до гроб

автор:Валентин Георгиев

visibility 291

/ брой: 236

Образованието през 2022 г. - наваксване и липса на реформа

автор:Деси Велева

visibility 329

/ брой: 236

Защо се пазим от комунизма?*

автор:Димитър Денков

visibility 254

/ брой: 236

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ