28 Май 2020четвъртък12:13 ч.

НАП няма да запечатва търговски обекти

/ брой: 62

автор:Дума

visibility 577

Експресно приетият Закон за мерките и действията по време на извънредното положение се оказа труден за асимилиране и прилагане. Особено много неясноти и напрежение създават текстовете, които предвиждат удължаване на срокове за фирми и граждани за изпълнение на различни данъчни задължения, коментираха данъчни експерти. Според тях законът не е достатъчно прецизен за обхвата на принудителните мерки срещу длъжници, за които държавата налага нещо като временен мораториум (предвидено е например публичните изпълнители към НАП да не разпродават имущество заради неплатени данъци).

Затова се е наложило НАП да издаде "становище" за прилагането на отсрочките и другите реверанси към фирми и граждани в затруднено положение. Във временния закон за извънредните мерки се визират много важни въпроси - за удължаване на сроковете за деклариране и внасяне на данъците върху доходите, местните налози, за авансовите вноски, за давностните срокове за публичните вземания, за спиране на принудителното изпълнение. От указанията на директора на НАП Галя Димитрова става ясно например, че запечатването на търговски обекти - мярка срещу укриването на обороти и на ДДС, няма да се прилага в условията на извънредно положение. В становището се посочва още, че срокът за смяна на частен пенсионен фонд ще бъде удължен с месец след изтичане на извънредното положение. 

Стефан Бурджев: БСП има план за Северозапада

автор:Дума

visibility 74

СОС гласува промени в бюджета на София

автор:Дума

visibility 107

„Нисан“ закрива най-големия си завод в Европа

автор:Дума

visibility 66

Забраняват ГМО в детските храни

автор:Дума

visibility 155

/ брой: 99

18,5% от фирмите са съкратили хора през април

автор:Дума

visibility 151

/ брой: 99

Плагиатството на Радой Ралин

автор:Христо Георгиев

visibility 664

/ брой: 99

Пандемична демокрация

автор:Владимир Георгиев

visibility 265

/ брой: 99

Българите от Болград и ленивата държава

автор:Мирослав Попов

visibility 256

/ брой: 99

Датата

автор:Дума

visibility 148

/ брой: 99

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ