02 Март 2021вторник22:53 ч.

Наглост

/ брой: 225

автор:Мая Йовановска

visibility 1390

Заради водната криза в Пернишко на Николай Нанков, понастоящем заместник-министър на регионалното развитие, му се наложи да иде в парламента, че депутатите поискаха обяснения. От това, което чухме, може да се направи единствено заключението, че властта в негово лице продължава да демонстрира наглост. А той конкретно не спира да се прави на ни лук ял, ни лук мирисал. Въпреки че от доста години получава заплата - ту като зам.-министър, ту като министър, за да отговаря именно за случващото се във водния сектор. И вчера, вместо да даде отчет какво е свършил, той продължи в същия дух. Оправда се със старата водопреносна система, с липсата на ремонти, с еврофондовете и т.н. И как без изграждане на нови язовири и рехабилитация на съществуващите язовирни стени България, за съжаление (рече той), в дългосрочен план е изправена пред сериозна криза, свързана с осигуряването на питейното водоснабдяване за голяма част от населението. Казано просто - той призна, че не само нищо не е свършено досега, но управляващите отдалече се оправдават и за възможна бъдеща липса на резултати. Че даже ни предупреждават докъде ще доведе евентуалното им бездействие.

Десетилетие от тези хора слушаме само оправдания и обещания. Всяка година "независимата" КЕВР разрешава поредното поскъпване на водата, което на документи се оправдава с ремонти и инвестиции. Властта от години ни баламосва, че се прави водна реформа, но резултатите стават все по-разводнени, след като Нанков успя да изброи само част от по-големите градове на воден режим. Продължаваме да сме рекордьори по загуби на питейна вода. Не е учудващо, след като от закона дори бяха премахнати ограниченията за покриване на загубите от потребителите. Очевидно е, че тези наглеци работа не могат да свършат. Те са за мръсната тръба.

Сбъркана винетка ще може да се поправя

автор:Дума

visibility 308

/ брой: 42

Прекратяват съдебния туризъм на фирми пред фалит

автор:Дума

visibility 264

/ брой: 42

"Енерго-Про" очаква 1,7% поскъпване на тока

автор:Дума

visibility 252

/ брой: 42

Гърция спря да тества шофьорите на камиони

автор:Дума

visibility 185

/ брой: 42

Не на монолога от джипката!

автор:Павлета Давидова

visibility 582

/ брой: 42

Легендарната епопея на връх Шипка

visibility 576

/ брой: 42

Ентусиазмът в първите дни на Свободата

автор:Никола Чолаков

visibility 325

/ брой: 42

Величието на един обикновен руски човек

visibility 302

/ брой: 42

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ