05 Юли 2020неделя03:42 ч.

Наглост

/ брой: 225

автор:Мая Йовановска

visibility 1066

Заради водната криза в Пернишко на Николай Нанков, понастоящем заместник-министър на регионалното развитие, му се наложи да иде в парламента, че депутатите поискаха обяснения. От това, което чухме, може да се направи единствено заключението, че властта в негово лице продължава да демонстрира наглост. А той конкретно не спира да се прави на ни лук ял, ни лук мирисал. Въпреки че от доста години получава заплата - ту като зам.-министър, ту като министър, за да отговаря именно за случващото се във водния сектор. И вчера, вместо да даде отчет какво е свършил, той продължи в същия дух. Оправда се със старата водопреносна система, с липсата на ремонти, с еврофондовете и т.н. И как без изграждане на нови язовири и рехабилитация на съществуващите язовирни стени България, за съжаление (рече той), в дългосрочен план е изправена пред сериозна криза, свързана с осигуряването на питейното водоснабдяване за голяма част от населението. Казано просто - той призна, че не само нищо не е свършено досега, но управляващите отдалече се оправдават и за възможна бъдеща липса на резултати. Че даже ни предупреждават докъде ще доведе евентуалното им бездействие.

Десетилетие от тези хора слушаме само оправдания и обещания. Всяка година "независимата" КЕВР разрешава поредното поскъпване на водата, което на документи се оправдава с ремонти и инвестиции. Властта от години ни баламосва, че се прави водна реформа, но резултатите стават все по-разводнени, след като Нанков успя да изброи само част от по-големите градове на воден режим. Продължаваме да сме рекордьори по загуби на питейна вода. Не е учудващо, след като от закона дори бяха премахнати ограниченията за покриване на загубите от потребителите. Очевидно е, че тези наглеци работа не могат да свършат. Те са за мръсната тръба.

Курортът "Албена" затвори всички барове и дискотеки

автор:Дума

visibility 441

/ брой: 125

Кратки новини

автор:Дума

visibility 237

/ брой: 125

В мрежата на електронните игри

автор:Альона Нейкова

visibility 617

/ брой: 125

Наричахме го Болшевик

автор:Кирил Момчилов

visibility 699

/ брой: 125

Датата

автор:Дума

visibility 292

/ брой: 125

Гръцкият геноцид над българите, 1913-та

автор:Христо Георгиев

visibility 1274

/ брой: 124

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ