05 Август 2020сряда22:09 ч.

Над 150 арт творби показват във Варна

Международният фестивал "Видеохолика", следвайки мотото си, ще "Поддържа илюзията жива" с богата програма и свободен вход

/ брой: 183

автор:Дума

visibility 897

В поредица от вечерни прожекции на открити пространства във Варна ще бъдат представени повече от 150 арт творби, избрани сред над 500 произведения. Третото издание на международния фестивал "Видеохолика" започна вчера и ще продължи до 18 август. Форумът е част от съпътстващите събития на международното биенале за визуални проекти "Август в изкуството". Престижният фестивал ще следва мотото си и ще "Поддържа илюзията жива" с богата програма от видеопрожекции и презентации. Ще бъдат представени разностранни концепции и интерпретации на илюзията като феномен, изследван и разкрит с похватите на видеоизкуството.
Част от арт произведенията са тематично обособени в селекциите "Източна Азия", "Танц" и "БГ". Те може да бъдат видени във вътрешния двор на Археологически музей - Варна, задния двор на Варненски куклен театър, на сцена "Раковина" (Морска градина) и в музикално кафе "Look".
Паралелно с вечерните прожекции на "Видеохолика 2010", в зала "Конферентна" на Варненската обсерватория ще се провеждат дневни презентации. Колекция от единични минималистични неми видеа с продължителност до 30 секунди и елементи на документалност, отразяващи кратките визуални въздействия на всекидневното обкръжение и атмосфера, както и красотата на мига и движението са включени в богатата програма на фестивала. Входът за всички мероприятия е свободен. Подробности за програмата на събитието са публикувани на www.videoholica.org.

Финансист: Трупането на нов дълг е неизбежно

автор:Дума

visibility 296

/ брой: 148

Властта се сети за агросектора

автор:Дума

visibility 213

/ брой: 148

Производството на ток намаля с над 8 на сто

автор:Дума

visibility 200

/ брой: 148

Туроператорите остават в протестна готовност

автор:Дума

visibility 140

/ брой: 148

140 полицаи са ранени при безредиците в Портланд

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 149

Кайро спря преговорите за етиопската ВЕЦ

автор:Дума

visibility 4

/ брой: 149

Албанска партия готова на коалиция със Заев

автор:Дума

visibility 7

/ брой: 149

Кратки новини

автор:Дума

visibility 7

/ брой: 149

Конференцията на крадците

автор:Христо Георгиев

visibility 36

/ брой: 149

Вдъхновителят на българската идея

автор:Дума

visibility 31

/ брой: 149

Как да излекуваме политическата система

автор:Дума

visibility 47

/ брой: 149

Датата

автор:Дума

visibility 29

/ брой: 149

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ