15 Януари 2021петък17:29 ч.

Няколко думи

Началото на края

/ брой: 9

автор:Юлия Кулинска

visibility 363

Депутатите подкараха парламентарния влак към последната му спирка. Пътят на 44-то Народно събрание до нея е дълъг почти два месеца и е началото на края. Какви бариери и спънки ще има по него тепърва ще видим. Но още при откриването на новия политически сезон управляващите показаха за сетен път, че нищо ново не са научили и нищо старо не са забравили. Те отново демонстрираха арогантност, самонадеяност, самовлюбеност и безпринципност. И доказаха, че заветната мечта на папагала е да повтаря себе си...

Че този парламент вече е на дъното и копае под него, е видно дори и за най-големите оптимисти. И се сещам за думите на полския философ Станислав Лец: "Мислех си, че съм стигнал дъното, когато изведнъж отдолу се почука..." Кристално ясно е, че 44-то Народно събрание отдавна е безполезно и дори вече е вредно. От речите на лидерите на управляващите партии стана видно, че единствената им цел е да ползват трибуната в парламента за предизборни пререкания, агитация и довършване на лобистките закони. 

Залязващият парламент ще се запомни със срамно ниското доверие и с превръщането му от премиера в марионетка. В зала, пълна с послушници, които чинно гласуват, понякога без да знаят какво. Важното е, че вождът го е одобрил. 

С презрението, което Борисов демонстрира към народните представители, той разкри истинското си лице. Все по-празно кънтят самохвалните му слова колко голям държавник е. Лъсна истината, че началникът на ГЕРБ няма респект нито към Конституцията, нито към своите, нито към народа си...

Това Народно събрание ще се запомни най-вече с лобизма и с неглижирането от премиера. Той така и не благоволи да отиде в парламента и да говори пред народните представители и пред народа. А  поводи имаше колкото щеш. Когато цялата държава и целият свят тръпнеха пред неизвестния вирус, който покоси хиляди, Борисов се хилеше подигравателно на опозицията, която настояваше да обясни от трибуната как властта ще се справи с коварния враг. Отсъстваше и при приемането на безпрецедентни стъпки за спасяването на животи, съдби и бизнеси. Проблемите и сложните казуси никнеха по-бързо от гъби след дъжд, а премиерът джиткаше с джипката...

На фона на премиерското безхаберие още по-цинично и парфюмирано звучат венцехвалбите на ГЕРБ за цветята и розите, с които са послали пътя ни. И колко много работа е свършил кабинетът. И колко трудности е прескочил. Да ги ожалиш, горките! Не си дават сметка, че работата им започва да прилича на тази на кучето, което се опитва да настигне собствената си опашка и се върти в кръг.

Голяма работа, че хората тънат в мизерия. Че болни умират без лекарства. Че възрастните едва оцеляват. Че децата ни са с откраднато бъдеще. Последните четири години приличат на оня виц, в който песимистът казва, че по-лошо от това не може да стане. А оптимистът контрира: "А, може, може." Измислен е за ГЕРБ.

Топлото време свали сметките за парно

автор:Дума

visibility 222

/ брой: 10

България има най-високи зелени данъци в ЕС

автор:Дума

visibility 215

/ брой: 10

Метрото до "Слатина" ще струва 530 млн. лв

автор:Дума

visibility 192

/ брой: 10

6,2 по Рихтер в Индонезия, десетки загинаха

автор:Дума

visibility 146

Долната камара гласува срещу Тръмп

автор:Дума

visibility 230

/ брой: 10

Българите ще влизат в Сърбия без КОВИД-тест

автор:Дума

visibility 209

/ брой: 10

Белгийският крал замерян с пиратки

автор:Дума

visibility 224

/ брой: 10

Защо ядем замразено вносно месо

автор:Въто Христов

visibility 432

/ брой: 10

Датата

visibility 178

/ брой: 10

Бъдещето са младите, трябва ни стратегия за младежта

автор:Дума

visibility 251

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ