29 Март 2020неделя01:41 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

На лов за любими заглавия и открития

XXIX Софийски международен панаир на книгата се открива на 7 декември в НДК

/ брой: 273

автор:Дума

visibility 29

Двайсет и деветият Софийски международен панаир на книгата се открива на 7 декември в 11.30 ч. в НДК, научи ДУМА от Весела Венчева. В празничната сутрин джаз формация "София" ще радва посетителите на изложението с красива музика. Тази година асоциация "Българска книга", която организира книжния форум, увеличава неговата продължителност с един ден - досега той беше от сряда до неделя. Работното време на панаира също е удължено до 20 ч. Входът ще бъде свободен.
Изложителите са над 110, а щандовете ще бъдат разположени от I до III етаж в централната сграда на НДК на 1100 кв. м. Организаторите отчитат висок интерес сред чуждестранните участници - посетителите ще имат възможност да се запознаят с литературата и културата на Франция, Испания, САЩ, Норвегия, Русия, Иран, както и с изданията и дейността на европейската мрежа за литература и книги "Традуки".
Големият акцент ще бъде организираната от издателство "Просвета" и асоциация "Българска книга", съвместно с Асоциацията на европейските издатели на учебници, международна конференция на тема "Европейски практики за избор и разпространяване на учебници". В срещата участие ще вземат гости от различни европейски страни, които ще представят доклади, ще водят дискусии и ще решават проблеми, пред които са изправени издателите на учебници днес.
Издателство "Колибри" празнува 20 години от създаването си и също е подготвило изненади и срещи със свои автори като Гоце Смилевски и Катрин Панкол. Специално за панаира пристига и известната американска писателка Маги Стийвотър, чиито книги достигат до българския читател от издателство "Кръгозор". Издателство "Бард" ще срещне посетителите с младия български писател Димитър Божанов. Екипът на "Сиела" подготвя дискусия на тема "Българската книга по света, българските писатели в чужбина" с участието на Румен Леонидов, Леа Коен, Деян Енев, Светлозар Желев и Давид Вайцман. ИК "Персей" ще посрещне предшественика на Дан Браун - Том Егеланд, който пристига за представянето на най-новата си книга. Като допълнение - европейската мрежа за литература и книги "Традуки" ще предложи на книгоманите интересни срещи и дискусии с писатели, както и кръгла маса, в която ще участват изтъкнати наши преводачи.
По традиция ще бъдат връчени наградите "Бронзов лъв". Симфониета "София" към Общинския културен институт "Надежда" ще изнесе концерт в рамките на панаира, непосредствено преди европейското си турне.

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ