01 Юни 2020понеделник20:47 ч.

На чужд гръб...

/ брой: 79

автор:Мая Йовановска

visibility 361

Въпреки недоволството на софиянци от по-високите сметки за парно, от представители на "Топлофикация София" разбираме, че според дружеството проблем нямало. Като се замисли човек, едва ли би си спомнил случай, в който топлофикацията да е падала по гръб. И докато в сигналите на потребителите, постъпили и при омбудсмана, се говори за по-високи мартенски сметки дори от януарските, от дружеството се оправдават с нещо, различно от това, за което става дума. Че новите по-ниски цени са в сила от април и нямало как да се отразят в мартенските сметки?! Господа, не се опитвайте да правите хората на идиоти!

Иначе в "Топлофикация София" били спокойни, защото през март винаги имало напрежение. Пак от там един твърди, че недоволството и съмненията за мартенските фактури идвали от прогнозното отчитане. И въобще в мартенските сметки нещата не били толкова драматични, както се представяли. Пак се потвърждава инстинността на хорската приказка, че на чужд гръб и сто тояги са малко. Отделно стои въпросът за качеството на услугата - нещо, невъзможно за доказване. А всички знаем, че парното е достатъчно топло, само когато температурите са най-ниски. Но цената си е същата...

Интересни ще са резултатите от проверката на мартенските сметки, която прави КЕВР. Въобще резултатите на т.нар. независими регулаторни органи у нас са особени. Все правят проверки и все не могат да докажат очевидното за хората. Може би са независими, защото от тях нищо не зависи? А колкото до КЕВР - дали някой помни тази комисия досега да е намалявала цени? Решението за поевтиняването на газа и парното от април e чудо невиждано. Предстои и вариетето с връщане на надвнесеното от гражданите.  

За последния месец много хора останаха без доходи и не могат да плащат задълженията си. За това и бе предложено да се спре плащането на сметки, докато те бъдат проверени и преизчислени. Но и КЕВР, и "Топлофикация София" мълчат по въпроса.

Природният газ поевтинява с 9 %

автор:Дума

visibility 90

300 хиляди фирми може да купуват по-скъп ток

автор:Дума

visibility 488

/ брой: 101

Държавата ще разширява тол системата

автор:Дума

visibility 256

/ брой: 101

Малки хотелиери искат оставката на Ангелкова

автор:Дума

visibility 293

/ брой: 101

Отвориха хотели и къмпинги в Гърция

автор:Дума

visibility 91

Екипажът на "Дракон" влезе в МКС

автор:Дума

visibility 306

Полицай българин е ранен в САЩ

автор:Дума

visibility 416

Безредици и хаос заляха САЩ след смъртта на афроамериканец

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 101

Докога ще спекулират с търпението ни?

автор:Олга Маркова

visibility 601

/ брой: 101

О.з. ген. Кольо Милев: Не са ли твърде много силите ни за НАТО?

автор:Дума

visibility 675

/ брой: 101

Македонизъм

автор:Велиана Христова

visibility 500

/ брой: 101

Датата

автор:Дума

visibility 179

/ брой: 101

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ