04 Април 2020събота14:25 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

МЗХ праща подвижни мандри и кланици в планинските райони

/ брой: 33

автор:Дума

visibility 442

Подвижни мандри и кланици са сред новите мерки на Министерството на земеделието, храните и горите, каза пред журналисти в Благоевград зам.-министърът доц. д-р Янко Иванов. Подвижните мандри ще улеснят животновъди в по-труднодостъпни райони, като планински и полупланински, така че да могат да оползотворят млякото си на място.

С подвижните кланици щял да се засили и контролът. В България около големите празници като Великден, Коледа, Рамазан Байрам, се колят животни по домовете, с тези пунктове ние можем да създадем хигиенни условия, близки до тези в кланиците, посочи зам.-министърът. В тях ще има и ветеринарен лекар, който да извършва първичен преглед.

Освен това се предвижда да се извадят на светло всички животни в страната, нуждата от което се прояви през последните години покрай чумата по дребните преживни животни в Ямбол, с африканската чума по свинете и други заболявания. От своя страна, държавата ще се постарае да осигури ветеринарно обслужване във всяко населено място.

БНБ въвежда мораториум върху кредитите

автор:Дума

visibility 456

Българите очакват тежка финансова криза

автор:Дума

visibility 542

/ брой: 64

Проф Дуранкев: Необходима е нова данъчна система

автор:Дума

visibility 519

/ брой: 64

30 години БСП е нужна на всеки един социалист

автор:Дума

visibility 886

"Бацилът", който изгражда имунитет...

автор:Таня Джаджева

visibility 666

/ брой: 64

Направихме най-модерния вестник

visibility 407

/ брой: 64

Ентусиазъм и отговорност

visibility 294

/ брой: 64

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ