30 Октомври 2020петък03:18 ч.

МВР СЕ ОСВОБОЖДАВА ОТ „НЕСВОЙСТВЕНИ ДЕЙНОСТИ”

/ брой: 181

автор:Павлета Георгиева

visibility 1306

Вътрешният министър Цветлин Йовчев продължава да настоява за закриване на сектор "Сигнално-охранителна дейност" към МВР. "МВР не може да използва парите на гражданите за търговска дейност. Министерството се освобождава от несвойствените дейности", заяви той.
Йовчев смята, че министерството е в конфликт на интереси - дава разрешение за извършване на търговска дейност и в същото време извършва такава. "Средствата в бюджета на МВР са за противодействие на престъпността, наблюдение на държавната граница. Не можем да използваме парите на гражданите за търговска дейност. За 6 мес. разходите са 13 млн. лв., а приходите - над 12 млн. лв. Имаме около 1 млн. лв. загуба от реализирането на такава дейност. Ние изразходваме парите на хората не по предназначение, в резултат на което сме с милиони загуба", обясни министърът.
Йовчев успокои служителите на СОД, че няма да бъдат уволнени, а само "пренасочени в системата на МВР", макар да се очаква някои от тях да бъдат освободени. "Има 1200 полицаи, които охраняват имоти и обекти на МВР. Това е огромен ресурс. Ние ще използваме служителите на СОД за охрана на тези обекти", обеща Йовчев.
Сред несвойствените за МВР дейности министърът посочи строителна фирма, която е част от ведомството. Йовчев обясни, че столовете на МВР няма да бъдат закривани, но дотирането от министерството ще бъде премахнато. Според него столовете се ползват предимно от администрацията в МВР. Министерството и синдикатите обсъждат бъдещето на почивните бази, които също не се ползват от всички служители. Според изчисленията на Йовчев, ако парите, които отиват за поддръжка на ведомствените станции, се разпределят по равно, то всеки служител ще получи по 266 лв. годишно.
До две седмици ще бъдат представени и мерки за борба с битовата престъпност.

Медиците отново с призив: Да се запазим здрави!

автор:Дума

visibility 99

Само хора на Гешев в европрокуратурата

автор:Дума

visibility 147

/ брой: 207

За нов обществен договор зоват експерти

автор:Павлета Давидова

visibility 127

/ брой: 207

Съветите на левицата продължават секторните анализи

автор:Дума

visibility 121

/ брой: 207

За 2 г. не е ремонтиран нито един опасен язовир

автор:Дума

visibility 107

/ брой: 207

Властта няма да облекчи наредбата за касовите апарати

автор:Дума

visibility 108

/ брой: 207

Изтеглят спорните промени за отрови и капани в ловния закон

автор:Дума

visibility 97

/ брой: 207

Всеки десети кубик дърва бил добит престъпно

автор:Дума

visibility 103

/ брой: 207

Франция под карантина

автор:Дума

visibility 100

/ брой: 207

Ислямист закла трима в църква в Ница

автор:Дума

visibility 139

/ брой: 207

В Скопие са отхвърлили българския компромис

автор:Дума

visibility 170

/ брой: 207

Ереван: Баку отхвърля прекратяването на огъня

автор:Дума

visibility 111

/ брой: 207

Датата

автор:Дума

visibility 110

/ брой: 207

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ