29 Март 2020неделя04:07 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

МВР е получило 3 млн. лева дарения за 2019 г.

/ брой: 33

автор:Дума

visibility 81

Най-богатото министерство у нас - МВР, продължава да получава големи дарения, които през миналата година са достигнали близо 3 млн. лева. От отчета на ведомството, което получава годишно от държавата над 1 млрд. лв., стана ясно, че сред дарителите му са общини, международни организации и фирми. В регистъра не са включени получените парични средства по международни проекти и програми и дарителски кампании, организирани от МВР, както и безвъзмездно получени средства и активи на основание нормативен акт. 

Класацията по най-големи дарения води община Пловдив, която е отпуснала веднъж 53 760 лв. за реконструкция на КПП "Карлово", после 319 365 лв. са отишли за видеонаблюдение, 10 500 лв. за алуминиева дограма и 9540 - за тестове.

Столичната община пък е предоставила близо 110 хиляди лева за камери, рутери, стойки. Любопитно е дарението на община Несебър - веднъж тя е дала 5000 лв. за гориво на Главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" и още 39 200 лв. на МВР в Бургас. Друга морска община - Созопол, е дарила 15 000 лв. на МВР в Бургас също за гориво. Пак по това перо пари са давали общините Кайнарджа, Ситово и Тутракан на обща стойност 12 330 лв.

Никакви дарения не са направили общините Враца, Видин, Велико Търново, Разград, Габрово, Добрич, Русе и др.

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ