08 Април 2020сряда16:11 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Максим Ешкенази, Мила Георгиева и Георги Черкин ще гледаме в "Кино и класика"

"Музика за всички" от екипа на Европейския музикален фестивал

/ брой: 57

автор:Дума

visibility 240

Тази седмица, точно на големия християнски празник Благовещение, трябваше да започне 20-ото издание на Европейския музикален фестивал, който бе отложен за есента. В дните на карантината, когато хората са призовани да не напускат домовете си, ние, екипът на "Кантус фирмус", за да поддържаме жива връзката с вас - нашата публика, започваме излъчване на записи от предишни издания на форума, както и на други наши концерти, съобщават организаторите на фестивала.

Под мотото "Музика за всички" във фейсбук ще може да видим изпълнения от предишни издания на именити български и водещи световни музиканти, които са били солисти на Оркестъра на Класик ФМ радио, концертите от цикъла "Людмил Ангелов свири Шопен" 2009-2010 и други събития, организирани от "Кантус фирмус", научи ДУМА от Ирена Данкова.

Вече са известни новите дати за повечето концерти от програмата на ЕМФ 2020. Форумът трябваше да бъде открит днес, 25 март, в зала "България" с концерта "Людмил Ангелов свири Шопен" (новата дата е 30 юни). На 24 ноември ще се състои вторият концерт от поредицата. Залата и началният им час се запазват, а всички билети важат без презаверка. 

Концертът на знаменития израелски цигулков виртуоз Шломо Минц е отложен за есента. На 11 октомври музикантът ще гостува у нас като солист и диригент на Софийската филхармония. Ден по-късно - на 12 октомври, Минц ще води майсторски клас с млади цигулари от НМА "Проф. П. Владигеров" (трябваше да се състои на 19 март). 

Мултимедийният концерт "Кино и класика" с Оркестъра на Класик ФМ радио и диригент Максим Ешкенази ще бъде на 20 октомври вместо на 8 април. Билетите важат без заверка.

В процес на договаряне са гостуванията на мултинационалния ансамбъл "Barcelona Gipsy balKan Orchestra" от Испания, предвиден за 9 април, и на феноменалния фадо изпълнител от Португалия Рикардо Рибейро, с обявена дата 12 май. За оперната постановка "Тайният брак" и детския концерт "Моцарт и Бетовен" се търсят нови дати. Събитието за широка публика "Европа танцува" и церемонията "Златно перо", предвидени за 20 май, вероятно ще се състоят между 17 и 22 септември.

На този етап концертът "Усмивката на Чарли Чаплин" със Софийската филхармония и солист Филип Квинт остава на 27 май. Организаторите имат готовност да го изместят, в случай че ограничителните мерки не са отпаднали дотогава.

Борис Джонсън е в добро състояние

автор:Дума

visibility 259

В Европа ще смекчават мерките срещу заразата

автор:Дума

visibility 261

/ брой: 67

Тръмп подписа указ за усвояването на Луната

автор:Дума

visibility 233

/ брой: 67

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ