14 Декември 2019събота09:18 ч.

Може да загубим 80 млн. евро по ОП "Рибарство"

/ брой: 143

автор:Дума

visibility 1254

Ако не се вземат мерки, ще загубим възможността да усвоим 80 млн. евро по Оперативната програма "Рибарство". В момента към България не могат да бъдат извършвани никакви междинни плащания от страна на Европейската комисия (ЕК) за проекти по програмата "Рибарството", защото страната ни не е предоставила изрядната си оценка за съответствие. Това заяви вчера евродепутатът от групата на социалистите Илияна Йотова, член на Комисията по рибно стопанство в Европейския парламент, цитирана от Фокус.
От април 2009 г. до днес България не е предоставила ревизирана и поправена оценка за съответствие, въпреки че ЕК изпраща няколко предупредителни писма и напомня, че има опасност да се позове на член 89, според който средствата за страната ни от европейския фонд за рибарство могат да бъдат прекратени, обясни Йотова, която се е запознала с казуса с оперативната програма и информациите за нейното блокиране.
"Най-важното е, че ЕК за пореден път проявява толеранс към българската държава и дава още известно време пропуските да бъдат поправени, да има достатъчно надежден одитен орган и да могат да тръгнат парите към България", посочи Йотова. До този момент по програмата за България са преведени 11,2 млн. евро като авансови плащания. Те обаче не са усвоени, което според Йотова е много притеснително. "Ако не се вземат мерки, ние ще загубим възможността да усвоим 80 млн. евро,а интересът към тази програма особено по нашето Черноморие е много голям, тъй като се дават много възможности за развитие на бизнес точно сега в кризата и смятам, че отговорността трябва да се понесе от изпълнителната власт в момента", каза евродепутатът.

Автобусните превозвачи започват протести от днес

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 240

Близо 17% по-малко пари по аграрната европрограма

автор:Дума

visibility 202

/ брой: 240

Бонус-малус се отлага за пореден път

автор:Дума

visibility 144

/ брой: 240

Борис Джонсън ликува, обеща Брекзит на 31 януари

автор:Дума

visibility 255

САЩ пак размахаха санкционната тояга

автор:Дума

visibility 422

/ брой: 240

Кремъл изгони двама германски дипломати

автор:Дума

visibility 267

/ брой: 240

Натиснатият бутон

автор:Ивелин Николов

visibility 376

/ брой: 240

Бъдещето от филмите идва до пет години

автор:Георги Георгиев

visibility 356

/ брой: 240

За Шекспир, Вазов и шестокласниците

visibility 472

/ брой: 240

Датата

автор:Дума

visibility 159

/ брой: 240

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ