03 Юни 2020сряда13:50 ч.

Мнозинството в НС не пожела да улесни донорството

/ брой: 21

автор:Юлия Кулинска

visibility 269

Мнозинството в НС отхвърли на първо четене промените в Закона за трансплантация на органи, тъкани и клетки, внесени от ПГ "БСП за България". Идеята беше да се създаде правна възможност лицата да изразяват приживе съгласие да станат донори. Социалистите предлагат, ако приживе човек не е изразил несъгласие след смъртта си да бъде донор на органи тъкан или клетки, съгласие за това да имат право да дават и роднини по съребрена линия до втора степен, ако евентуалният донор няма съпруг/а, деца или брат/сестра. Целта на законопроекта според вносителите бе да се улесни редът за уведомяване на близките на потенциален дарител и се прецизира редът, по който следва да се иска тяхното съгласие.

С измененията се предвиждаше чрез бюджета на МЗ ежегодно да се осигуряват средства за обезпечаване на всички разходи, свързани с трансплантацията на органи, тъкани и клетки, включително разходи, свързани с донора и реципиента в предтрансплантационния и следтрансплантационния период.

Байдън изпревари Тръмп с 10%

автор:Дума

visibility 152

Италия отново приема туристи

автор:Дума

visibility 105

Военни обградиха Вашингтон

автор:Дума

visibility 178

Паметници под прицел

автор:Деси Велева

visibility 373

/ брой: 103

Бъдещето е в лявата идеология

автор:

visibility 387

/ брой: 103

Дойде време преломно

автор:Петра Ташева

visibility 285

/ брой: 103

Кой тук e терористът?

автор:Иван Аладжов

visibility 245

/ брой: 103

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ