09 Април 2020четвъртък02:41 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Многоликият Берия

/ брой: 21

автор:Велиана Христова

visibility 571

Прокуратурата у нас се превръща в колективен сатрап, един многолик Берия. Още когато надянаха на Гешев тогата на главен прокурор, беше ясно, че го слагат да изпълнява "мокрите" поръчки на властта. Като земестник на Цацаров той обяви арестите на русофили за "акция срещу шпиони". Но чак да се юрне срещу президента, при това - издавайки най-глупаво пълната си правна некомпетентност, не беше очаквано. 

Явно, много им пречи Радев на управляващите, щом изровиха чак стари записи от СРС да търсят под вола теле - договор за втора работа на съпругата на президента. Нищо, че тя тогава още не му е била съпруга. А прокурор разреши да огласят записите публично, за което законът праща длъжностните лица на топло за една петилетка. Кокошкарска история. Срамотия. Защо изобщо са подслушвали шефа на ВВС Стойков и защо са искали от него трудовите бумаги на бъдещата президентска съпруга? За такива неща ли харчат нашите пари службите, дето уж се борят с престъпления? Впрочем, това си е отдавнашна практика при ГЕРБ - нали Цветанов напреко на всички закони огласи не другаде, а в парламента, СРС-та срещу... лекари, които сам произведе в престъпници!   

Имало било производство срещу Радев "за държавна измяна". За смях на кокошките Гешев взе да пита Конституционния съд що е държавна измяна. Защото у нас наказателно преследване на президент, за което Гешев гръмко съобщи, може да има само при държавна измяна, другото го забранява Конституцията. Е, кой наруши основния закон и този кой ще понесе ли нещо за това? Но излиза, че понеже си се оженил, може да те изкарат национален предател! Прокуратурата стана за смях, не знам как оттук нататък някой ще й вярва при "обикновени", непрезидентски, случаи. Нещо повече, тя просто става опасна в страна, в която като нищо може да те изкарат камила, да ти турят две гърбици, да ти опънат сто тояги на голо и да те разнасят из медиите, докато измислят следваща мишена. Хората в съдебната система гък не смеят да кажат - страх ги е от репресии. Това не само не е правова държава, това не е държава изобщо.

Случвало се е в едни други години.  

             

Борисов разпореди Мавродиев да бъде уволнен от ББР

автор:Дума

visibility 234

/ брой: 68

Има достатъчно агнешко за Великден

автор:Дума

visibility 148

/ брой: 68

Трезорите предлагат кредитна ваканция до 6 месеца

автор:Дума

visibility 122

/ брой: 68

Из архивите на ЦРУ за България

автор:Христо Георгиев

visibility 296

/ брой: 68

Изповед на лошия закон

автор:Владимир Георгиев

visibility 105

/ брой: 68

Датата

автор:Дума

visibility 90

/ брой: 68

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ