09 Юли 2020четвъртък11:45 ч.

Орлин Тодоров:

Младите не вярват на поредните "спасители" на страната

Хората се впечатляват само от реално постигнати неща, смята председателят на Младежкото обединение на БСП в Дупница

/ брой: 4

автор:Николая Иванова

visibility 1342

Роден през  1985 г. в Дупница. Завършил  гимназия "Христо Ботев" в гр. Дупница, а в момента завършва "Право" в СУ "Св. Климент Охридски". Работи в нотариална кантора. Интересува се от история и филателия, дипломиран антиквар. 


- Г-н Тодоров, вие сте председател на  Младежкото обединение на БСП - Дупница. Как приемате тази отговорност и кои са стимулите в бъдещата ви дейност?
- Естествено, че приемам поста си като отговорност, най-малкото защото толкова хора са ми гласували доверие. Стимул може да бъде само наличието на личности около мен, на екип, с който да работя, и да постигаме добри резултати. В никакъв случай нямам стремеж към политическа кариера. Имам други приоритети в живота и професионалното си развитие. Но не мога да гледам отстрани, искам да участвам в това, което се случва, и да променям нещата в обществото. Именно това ме доведе в младежкото обединение.
- Какво е да си социалист?
- Необятен въпрос, който събужда у мен много асоциации, далечни една от друга. Присъщо е на всеки млад човек, всеки на млади години възприема под една или друга форма общочовешките ценности на социализма. Аз съм възпитан с тези идеали от цялото ми семейство.
- Как приемате като млад лидер управлението  на ГЕРБ на национално ниво?
- За съжаление правителството на ГЕРБ е пред пълен провал. Преди година и половина, когато дойдоха на власт, очаквах, че тяхното управление ще бъде грамотно, в тяхната програма виждах и идеи, които ми допадат. Година и половина по-късно не виждам никаква промяна, нищо ново. Дори в условията на криза страната ни води една тотално грешна финансова политика. Направо е страшно, че науката и образованието явно не са приоритет на управлението на ГЕРБ. И като капак на всичко се налага още нещо, което е много страшно - полицейщината. Стана нещо обичайно да се образуват досъдебни производства и да се "нарочват" за престъпници хора, срещу които впоследствие се оказва, че няма събрано нищо като доказателства. Свидетели сме на едни шумни арести, заснети като в холивудски филм. Е, няма как да накарат някой трезвомислещ да не си помисли, че това е PR и отвличане на вниманието от реалните проблеми.
- Кои са основните приоритети, по които  работи Младежкото обединение на БСП в Дупница и какво се прави за привличането в него на повече млади хора?
- Приоритет на младежкото обединение в Дупница естествено са проблемите на младите хора. Трима от нас са общински съветници и ние като екип участваме в решаването на проблемите в общината. В последните три години участвахме в осъществяването на много проекти, свързани с образованието, културата и спорта сред подрастващите, социалните дейности. В нашата община реализирахме проекти в тези области, стратегия за които на държавно ниво няма от много години насам.
За огромно съжаление младите хора са далеч ако не от политиката, то от политическите партии, и то с основание. Просто не вярват на поредните, дошли "да спасяват страната" ни. Оттук идват и трудностите с привличането на млади хора. Все пак, когато виждат нашата работа и резултатите от нея, се надявам, че ще ни последват.
- Младежкото обединение на БСП в Дупница е едно от най-стабилните в страната. На какво се  дължи този успех?
- Успехът се дължи преди всичко на това, че от шест-седем години насам се гради един екип, който работи много добре. При нас няма конкуренция и единоборства, работим като едно цяло. Тази сплотеност ни помогна на последните местни избори да имаме трима общински съветници от младежкото обединение и същевременно да участваме в управлението на общинската структура на БСП, променяйки начина на мислене и методите на работа в партията.
- Какви форми и средства ще използва Младежкото обединение в Дупница за спечелването на предстоящите местни и президенски избори през 2011 г.?
- Както вече споменах, хората, и не само младите, нямат никакво доверие в политическите партии. Затова хората се впечатляват от нещо, което е реално постигнато. Именно това накара и БСП да намери диалог на местно ниво с други представени политически сили в общината, което в крайна сметка ни помогна да постигнем много от приоритетите, заложени в предизборната ни програма. И сега ние можем да излезем пред нашите избиратели, да им покажем програмата от предишните избори, да им припомним какво от нея е изпълнено, и да им кажем: "Вие ни се доверихте, обещахме ви това и го направихме!". Едва ли имаме по-силен коз от това, че ние изпълняваме програмата си и наистина работим за доброто развитие на общината.
А що се отнася до президентските избори, там изборът е по-скоро мажоритарен, така че всичко зависи от качествата на кандидата ни, дали ще изберем личност, която да обедини нацията по някакъв начин и съответно да спечелим изборите.


 

Прокурори влязоха в президентството

автор:Дума

visibility 0

Опасен скок. 240 са новите заразени

автор:Дума

visibility 484

Радев: Да падне охраната на Пеевски и Доган

автор:Дума

visibility 251

/ брой: 129

Пандемията е засегнала финансово 63% от ИТ фирмите

автор:Дума

visibility 164

/ брой: 129

Центърът на София близо два месеца без топла вода

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 129

Две трети от българите свиват харчовете

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 129

Бизнесът склонен за смесено работно време

автор:Дума

visibility 151

/ брой: 129

САЩ официално напуснаха СЗО

автор:Дума

visibility 171

/ брой: 129

Арестуваха руски журналист за шпионаж

автор:Дума

visibility 232

/ брой: 129

Близо 60 души загинаха при наводнение в Япония

автор:Дума

visibility 133

/ брой: 129

Бандера - с Хитлер срещу Червената армия

автор:Христо Георгиев

visibility 475

/ брой: 129

Ключовите сгради на София

visibility 170

/ брой: 129

Чавдар Христов: На хората им писна!

автор:Ева Костова

visibility 298

/ брой: 129

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ