06 Април 2020понеделник15:20 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Снимка Евъргрийн фест

Млади таланти от 14 града представя Евъргрийн фест

/ брой: 31

автор:Дума

visibility 1130

Сцена за изява на млади певчески таланти с по-широк кръгозор в поп и джаз музиката ще предостави Евъргрийн фест София 2020 на 15 и 16 февруари в зала 11 на НДК (кино "Люмиер Лидл"), с вход свободен.

Целта на фестивала е да насочи вниманието на пеещи деца и младежи към стойностните песни от XX век (създадени до края на 70-те години), останали в музикалната история като незабравими "вечно зелени" произведения, както и американски джаз стандарти и български песни от това време.

Първото издание на фестивала през 2019 г. привлече 55 участници от София и 6 други града от страната, същевременно събуди интереса на децата и техните ръководители към жанра. Тази година броят на желаещите е почти удвоен - с над 100 изпълнения ще се представят деца и младежи от 14 града от цяла България. За втори път журито - Камелия Тодорова, Васил Петров и Светослав Николов, ще има нелеката задача да оцени тяхната вокална техника, интерпретация и артистичност.

Инициатор и директор на фестивала е певицата Румяна Коцева, с 40-годишен опит на сцената и преподавателка по поп и джаз пеене през последните 15 години.

Фестивалът се организира от фондация "Музика вива", Народно читалище "Д-р Петър Берон 1926 г." и Музикално-издателската къща "Студио Артес", с подкрепата на Район "Триадица". Тази година фестивалът се осъществява и с партньорството на Националния дворец на културата.

Компенсациите за евтиния газ се отлагат

автор:Дума

visibility 303

/ брой: 65

Работодателите искат ремонт на схемата 60/40

автор:Дума

visibility 140

/ брой: 65

Банките ще отсрочват кредити само на редовни платци

автор:Дума

visibility 206

/ брой: 65

Какви са вариантите за отсрочка на банкови кредити

автор:Дума

visibility 283

Първи спад на новите случаи в Ню Йорк

автор:Дума

visibility 172

Борис Джонсън постъпи в болница

автор:Дума

visibility 298

Георги Гьоков: Заради бълхата изгорихме юргана

автор:Аида Паникян

visibility 858

/ брой: 65

Българите в Англия се опасяват от криза

автор:Галя Кларк

visibility 440

/ брой: 65

"Питайте Пирински, например"

автор:Дума

visibility 359

/ брой: 65

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ