26 Юли 2021понеделник18:54 ч.

Младежите подариха втората книга в живота на Борисов

"Една година шменти капели" е озаглавена творбата, в която младежкото БСП е събрало бисерите на ГЕРБ

/ брой: 172

автор:Ира Добромирова

visibility 2216

Повече от половин час младежите от БСП дебнаха вчера в парламента Цветан Цветанов, който се скри в стаята на Цецка Цачева. Те обаче търпеливо го изчакаха да излезе, за да му подарят книгата "Една година шменти капели". В нея те са събрали в картинки и цитати бисерите от едногодишното управление на кабинета "Борисов". Цветанов обаче профуча покрай младежите със скоростта на светлината и се устреми към репортерските микрофони. Социалистите изчакаха и поредния медиен гастрол и все пак успяха да му подарят книгата.
"Дадохме книгата на вицепремиера да я занесе във Велико Търново на премиера. Може би това ще е втората книга, която Борисов ще прочете в живота си", заяви Гергана Алексова. "Пък и тя много прилича на "Винету", допълни Антон Кутев.
Последната страница на книгата младежите са оставили празна. Нека всеки, чиито мечти са останали несбъднати през тази една година на управление на ГЕРБ, да ги запише там, обясни Алексова.
Брошурата започва с фигурата на Симеон Дянков, който се разхожда из Холивуд с малка постна пица. Веднага след него е Бойко Борисов, масивно натиснал "хладилника с доходите на българина". Веднага пак следва Дянков, чакащ на митницата поредната контрабанда. И Цветанов не е пропуснат, смело яхнал полицейски мотор. Цачева и  Фидосова в интимна прегръдка творят поредните законодателни шедьоври. Анна-Мария Борисова със замах затваря болници, а Дянков вкарва научни институти в гроба. Финалът на книгата е отреден за депутатските "машинки за гласуване на ГЕРБ".

Какво чете Той?

Любимото четиво на Бойко Борисов са книжките  за индианци и особено "Винету". Той самият често са хвали колко пъти е прочел романите на Карл Май. От телевизионни откровения на премиера се знае, че той е чел също "Пиратът папа" и "Конникът без глава".
Когато ДУМА притисна Борисов с въпрос защо Симеон Дянков живее неправомерно заедно със семейството си в държавната резиденция "Бояна", премиерът се измъкна с най-лесния отговор, че ДУМА не чете.
Преди ден Борисов призна, че не чете и вестник "Сега". По негови обяснения, откакто разбрал кой е "спонсорът "отгоре". Съмнявал се в откровеноста на изданието, откакто правителството поискало да премахне газовите посредници. Той обаче гневно коментира, че всеки ден вестникът пускал карикатура с неговия образ. Премиерът не чете също и руски информационни агенции, предпочита статии на Ройтерс, където пишело, че правителството се справя.


ГЕРБ пази министър с квестори

Докато Цветанов даваше поредното си изявление пред медиите, младежите от БСП застанаха зад гърба му. Целта им бе да покажат книгата, която искаха да му подарят. Ненадейно обаче те бяха скастрени от Никола Николов, назначен за пиар на ГЕРБ. Понеже не се вслушаха в забележките му, той реши, че ще извика на помощ квесторите. Въпреки че накараха младежите да свалят книгите, квесторите сецнаха мрънкането на Николов и му обясниха, че младежите не вършат нищо нередно.

Кацаров иска анекс към Националния рамков договор

автор:Дума

visibility 0

7 жертви в катастрофи у нас за 24 часа

автор:Дума

visibility 94

РЗИ-Благоевград с план за новата ковид вълна

автор:Дума

visibility 105

БНБ: Икономиката ще нарасне с 4,1% през 2021 г.

автор:Дума

visibility 239

/ брой: 141

Енергийният холдинг с временен борд

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 141

Запазваме висок кредитен рейтинг и без Борисов

автор:Дума

visibility 292

/ брой: 141

Държавната петролна компания пред закриване

автор:Дума

visibility 327

/ брой: 141

Клиниките за COVID-19 отвориха отново в Гърция

автор:Дума

visibility 111

САЩ критикуват Скопие заради корупцията

автор:Дума

visibility 265

/ брой: 141

По политиките ще ги познаете

автор:Валентин Георгиев

visibility 356

/ брой: 141

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ