27 Март 2023понеделник07:30 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес преди обяд ще е предимно слънчево, но ще е ветровито. Ще духа силен и поривист вятър от юг-югозапад. След обяд вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще започне да нахлува студен въздух. Облачността ще се увеличи и до вечерта от запад на изток ще превали дъжд, на места придружен с гръмотевици. На отделни места валежите да са значителни, а в нощните часове - в планинските райони дъждът ще се примесва със сняг. Дневните температури ще са високи и максималните ще са предимно между 16° и 21°, но до вечерта бързо ще се понижат. Днес преди обяд ще е предимно слънчево, но ще е ветровито. Ще духа силен и поривист вятър от юг-югозапад. След обяд вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще започне да нахлува студен въздух. Облачността ще се увеличи и до вечерта от запад на изток ще превали дъжд, на места придружен с гръмотевици. На отделни места валежите да са значителни, а в нощните часове - в планинските райони дъждът ще се примесва със сняг. Дневните температури ще са високи и максималните ще са предимно между 16° и 21°, но до вечерта бързо ще се понижат.

МК финансира любителско творчество с 40 000 лева

/ брой: 45

автор:Дума

visibility 99

Конкурсна сесия в подкрепа на проекти, свързани с развитие и популяризиране на любителското творчество, обявява Министерството на културата. Нправленията са иициативи и форми за изява на творци-любители - фестивали, събори, празници, конкурси и др., насочени към детска и младежка аудитория, свързани с популяризирането и трансмисията на нематериалното културно наследство и съвременни форми на любителското творчество; издаване на художествена продукция в областта на нематериалното културно наследство и любителското творчество - литературни издания, методически материали, рекламни материали, цифровизация на културно съдържание в областта на нематериалното културно наследство и др.
Право на участие имат всички общини и юридически лица, работещи в областта и подпомагащи развитието на любителското творчество, вписани в информационния регистър на културните организации на МК и в публичния регистър на народните читалища към министъра на културата.
Документите, необходими за участие в конкурса, са формуляр за кандидатстване по образец, удостоверение за вписване в информационния регистър на културните организации по чл. 14, ал. 4 от Закона за закрила и развитие на културата или удостоверение за вписване в публичния регистър на читалищата и читалищните сдружения по чл. 10, ал. 1, 2 от Закона за народните читалища. Документите се подават по пощата или лично в деловодството на Министерството на културата, не по-късно от 24 март т.г. Общата сума за финансиране на проектите е 40 000 лева.
 

КЗК готви нова глоба за "Лукойл"

автор:Дума

visibility 663

/ брой: 58

Тол таксите ще зависят от изминатите километри

автор:Дума

visibility 634

/ брой: 58

Над 30 пъти повече нефт и газ от САЩ за България

автор:Дума

visibility 706

/ брой: 58

Пак отлагат тунела под Шипка

автор:Дума

visibility 624

/ брой: 58

Нов силен трус в Турция

автор:Дума

visibility 591

2 милиона по улиците срещу Макрон

автор:Дума

visibility 1157

Хайде холан!

автор:Мая Йовановска

visibility 660

/ брой: 58

Новият господар на света

автор:Таня Глухчева

visibility 1357

/ брой: 57

Без здрав разум

автор:Страхил Ангелов

visibility 977

/ брой: 57

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ