20 Октомври 2021сряда13:09 ч.

Мисионер? Не, милионер

/ брой: 284

автор:Генади Пилев

visibility 2305

Нещастната гротескна държава има един министър с нежна душа. Милионер с мисия. Говори с придихание за Господ, Библията и за силите на природата. Смята за удачно да каже в интервю, че ляга не с жена, а със седем магистрали, тунел и два моста. Много държи да натъртва, че не бил политик. Та този човек е решил явно да става... политик на годината. Или някой му е казал, че трябва да стане.
Необяснима по друг начин е масираната медийна атака на Росен Плевнелиев напоследък. Атака безскрупулна, възпримитивна, но затова пък безкритична. Плевнелиев тъжно гледа отхапаното парче на Е-79. Обещава веднага милион. Плевнелиев гордо говори в интервю за "прословутата Библия на Плевнелиев". Плевнелиев самоотвержено обещава, че няма да вали. Не казва обаче що баш най-любимият на Б.Б. прясно отремонтиран участък на Околовръстното не е път, а гребен канал.
И макар да казват, че няма лоша реклама, съветваме добродушно Плевнелиев да слуша повече мисионерските духчета, дето му нашепват нощем, а не нескопосаните си пиари. Лизгат го със страшна сила по нанадолнището, както каякаря го буташе природната стихия по европейското околовръстно.
С глупости, че покривите на къщите в "Драгалевци" са виновни за наводнението в събота, политик на годината не се става. Може и да му повярваме за каквото и да е, ако отговори на елементарно питане. Защо "силата на природата" отъпка "по естествен начин" след "милиони години склона на Витоша" точно след като Б.Б. резна лентата? Дотогава да търси мисията и да брои милионите си. С придихание. Околовръст.
 

Повишават пътните такси за камионите

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 201

Бизнес и синдикати на общ протест срещу скъпия ток

автор:Дума

visibility 198

/ брой: 201

Правителството ще тегли още 500 млн. заем

автор:Дума

visibility 201

/ брой: 201

Макрон иска шест нови ядрени централи

автор:Дума

visibility 296

/ брой: 201

Опозицията в РСМ води на местния вот

автор:Дума

visibility 222

/ брой: 201

Полша клекна пред Брюксел

автор:Дума

visibility 283

/ брой: 201

Протести в Ливан срещу действията на "Хизбула"

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 201

Лечение

автор:Павлета Давидова

visibility 277

/ брой: 201

История от камъчета

автор:Велиана Христова

visibility 281

/ брой: 201

Човек, пълен с добрини

автор:Димитър Копривленски

visibility 271

/ брой: 201

Радев е гарант за промяната

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 201

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ