29 Ноември 2021понеделник11:07 ч.

Министерство на дигитализацията и лични карти с чип обединиха партиите

/ брой: 228

автор:Дума

visibility 234

Създаване на ново министерство, което да отговаря за електронното управление, лични карти с чип до 6 месеца, в които да се съдържа и електронен подпис, замяна на най-ползваните хартиени удостоверения с електронна услуга и създаване на инфраструктура за онлайн гласуване в следващите две години са част от въпросите, по които БСП, ПП, ИТН и ДБ постигнаха съгласие по време на преговорите за нов кабинет в сектор "Електронно правителство". Четирите формации се обединиха около предложенията за премахване на мокрия печат и сканираните документи, въвеждането на електронно правосъдие и подобряване на онлайн комуникацията между администрацията и гражданите. Няма разногласия и за намаляването на административната тежест.

"За БСП електронното управление е преди всичко прозрачност и публични услуги. Изграждането му е сред основните средства за постигане на ефективно държавно управление", заяви Димитър Данчев. Той припомни, че за електронно управление у нас се говори от 1997 г., но и досега то не е въведено. Инж. Любомир Благоев от преговорния екип на левицата смята, че липсва ориентировъчно планиране на изграждането на електронното управление под формата на междинни етапи, ресурси, полза от тяхното създаване и приблизителна цена. Колегата му Пламен Вачков очерта 6-те национални електронни регистъра, които БСП иска да създаде и надгради - поземлен регистър, информационна система за пазарите на селскостопанската продукция, системата по заетостта, данъчния регистър, въвеждането на е-здравна карта и здравно досие, както и дигитализация на образователната система.

 

 

Топлофикациите искат 50% по-скъпо парно

автор:Дума

visibility 673

/ брой: 229

Бюджет 2022 готов най-късно до края на януари

автор:Дума

visibility 599

/ брой: 229

Над 60% от стопанствата са изчезнали за 10 години

автор:Дума

visibility 672

/ брой: 229

Данъчните връщат до 1350 лв. за три деца

автор:Дума

visibility 610

/ брой: 229

Ще спрат ли ваксините Омикрон?

автор:Дума

visibility 139

Новият КОВИД-вариант вече е в Европа

автор:Дума

visibility 667

/ брой: 229

Байдън против нови санкции срещу "Северен поток 2"

автор:Дума

visibility 660

/ брой: 229

Ердоган търси виновни за кризата

автор:Дума

visibility 637

/ брой: 229

Дотук добре

автор:Таня Джаджева

visibility 696

/ брой: 229

Постигнахме съгласие за енергетика в полза на хората

автор:Нора Стоичкова

visibility 853

/ брой: 229

КОВИД-19 превзе и болничните

автор:Аида Паникян

visibility 731

/ брой: 229

Предизборният пиар - война без правила

автор:Юлия Кулинска

visibility 982

/ брой: 229

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ