22 Септември 2019неделя15:17 ч.

Милка Христова: Справянето с досегашния модел е силата на Мая Манолова

автор:Дума

visibility 245

Справянето с досегашния модел е силата на Мая Манолова. Тя е човек с изявени позиции. Познаваме нейния мироглед и виждания. С тези думи зам.-председателят на Общинския съвет в София и член на ИБ на БСП Милка Христова коментира пред БНР подкрепата за Мая Малонова за кандидат-кмет на София. Припомняме, че вчера Градската конференция на левицата реши оконочателно да подкрепи бившия обмудсман в кметската надпревара в столицата.
Ще търсим общото между нашата и нейната платформа и ще работим по приоритети. Мая Манолова е с изграден и доказан социален профил, и досега изразяваните от нея позиции и поведение съвпадат до голяма степен с нашето виждане за развитие на града, отбеляза Христова. Тя говори и за предизборната платформа, която столичните социалисти приеха вчера. Голяма част от приоритетите там се покриват с обявените от Манолова. Постарали сме се да идентифицираме недостатъците на досегашното управление и в 12 направление правим нашите предложения към софиянци за по-доброто управление на нашия град, каза Христова. Тя подчерта, че в листата за общински съветници на БСП за София има голяма степен на приемственост, като 6 от досегашните кандидати са включени в нея. Целта, която от левицата си поставят, е да удвоят кметовете и да увеличават общинските си съветници с около 30 процента. Надявам се тези резултати не само да се постигнат, а и да се надминат, обобщи Христова.
Лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов коментира решенията на конференцията в ефира на БиТиВи. Той е убеден, че ключовата дума за БСП на предстоящите избори е консолидация. А Мая Манолова е точно такава консолидираща фигура, допълни Паргов, който е водач на листата за общински съветници на БСП в София. Моделът на управление на София очевидно, че достигна таванът на своята компетентност. За да може да се промени нещо в София, има нужда от консолидация на онази част от обществото, което иска тази промяна, подчерта Паргов.
За 30 години в София БСП не може да пробие със собствена кандидатура и затова чисто стратегически надпартиен кандидат би бил успешната формула за спечелване на изборите, добави лидерът на столичните социалисти.
Паргов очерта трите основни приоритета, с които БСП влиза в битката за София. Първият е прозрачността и начинът, по който се взимат решенията. Вторият е експертността и компетентността. Тези два проблема създават трети – сблъсъкът между институцията Община и между гражданите, свидетели на масови недоволства, на които сме свидетели през последните няколко години, каза лидерът на БСП в София. И уточни, че левицата ще разчита на общинските съветници от всички политически групи и партии, които са подкрепили тази визия за София, която Мая Манолова ще предложи като платформа. Това, което взе като решение градската конференция е другата седмица Изпълнителното бюро на Градската организация с новата група да проведе среща с госпожа Манолова, за да можем да представим нашата платформа и да видим допирните точки. Убеден съм, че доста политики, които предлагаме там, ще бъдат споделени и от нея, разказа още Паргов.
Ако Манолова спечели, печелят всички софиянци, на които им е омръзнал порочният модел на управление, заяви пред БНТ Христо Проданов, зам.-председател на ПГ на БСП. Нашата основна цел е да сменим модела. За кандидат за кмет на София се спряхме на надпартийна кандидатура, която да обедини недоволните от този модел на управление, които стават повече и повече, продължи депутатът.  Проданов подчерта, че освен политически партии, доста неправителствени организации и сдружения, които са работили успешно с Манолова като омбудсман, също подкрепят нейната кандидатура. Подкрепата, която ние сме дали е при условие, че основните параметри в нейната програма съвпадат с нашите. Не можем да направим компромиси с политиките, защото в миналото БСП е правела такива компромиси и е плащала тежка цена, каза той. И уточни, че анонсите, които досега е направила Мая Манолова в публичното пространство, съвпадат с голяма част от тезите в програмата на левицата.
Проданов очаква мръсна и компроматна кампания, виждайки какво се случва в публичното пространство. Много от общините са превърнати във феодални владения и хората живеят в страх. Промяната на този модел е средство, с което да се постигне основната цел – да се промени животът на хората. Очакваме тежка битка и ще я проведем, подчерта социалистът.
По темата за шпионския скандал, Проданов изрази мнение, че той е свързан с предизборната кампания. Да се разпали темата русофили и русофоби и да се нагнети омраза и разделение в обществото. Това започна още с декларацията на Външно министерство по повод 75 години от 9 септември и продължи с тези показни арести, коментира още депутатът.

Пакетът "Мобилност" няма да се преразглежда

автор:Дума

visibility 397

/ брой: 181

Тол системата може да не тръгне и на 1 март

автор:Дума

visibility 311

/ брой: 181

БДЖ отменя влакове, няма локомотиви

автор:Дума

visibility 485

/ брой: 181

Вносните цигари задължително с дата на производството

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 181

Париж подава ръка на Рим за мигрантите

автор:Дума

visibility 242

/ брой: 181

Лаура Кьовеши става главен прокурор на ЕС

автор:Дума

visibility 433

/ брой: 181

САЩ правят коалиция в ООН срещу Иран

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 181

Нов Ньой?

автор:Юри Михалков

visibility 716

/ брой: 181

Връх на невинността

автор:Павлета Давидова

visibility 595

/ брой: 181

Много шум и... нищо

автор:Галина Младенова

visibility 475

/ брой: 181

Новите "Кучета" откриват сезона на Арт театър

автор:Надежда Ушева

visibility 458

/ брой: 181

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ