08 Декември 2021сряда02:18 ч.

Милен Митев оглави БНР

И.д. генералният директор на общественото радио получи от СЕМ 4 гласа "за" и един "въздържал се"

/ брой: 207

автор:Дума

visibility 2

Досегашният временен генерален директор на БНР Милен Митев бе избран за титулярен шеф на общественото радио за срок от три години. Претендентите за поста бяха трима - Митев, Митко Димитров, който е бивш директор на "Радио София", и Иво Тодоров, който е бил програмен директор на БНР. Митев пък има опит като директор на административната дирекция в радиото. Кандидатурата му бе подкрепена от четирима членове на съвета - Галина Георгиева, Соня Момчилова, София Владимирова, както и от председателя на СЕМ Бетина Жотева. Розита Еленова се въздържа и не подкрепи нито една от кандидатурите. "В концепцията на г-н Митев поставените цели и предложените решения са изпълними, реалистични - промяна на модела на финансиране на обществените медии, категорично изявява позицията, че той трябва да бъде сменен, защото казва, че осигуряването на адекватно, предвидимо и независимо финансиране на обществените медии е определящо за качеството за изпълнение на обществената мисия", защити фаворита си Жотева.

Митев се е прицелил в изработването на нов модел на финансиране на БНР, който да се обвърже с обществената мисия на медията, а не със сегашния начин - според "час програма". "Националното радио извършва много други дейности, които не са линейни програми. Необходимо е да започнем от подробно разписване на обществената му мисия. Обществото да каже ясно какво иска от националната си медия. На базата на това да бъдат оценени разходите за изпълнението на обществената мисия и това да бъде начинът за формиране на финансирането, защото всеки друг случай ще води до риск от недофинансиране на дейностите", заяви той при представянето на управленската си визия. Новият директор на БНР предвижда и повишение на заплатите в медията.

Концепцията му предвижда създаването на мобилен сайт на радиото, тъй като близо 80% от посещенията са дошли от мобилни устройства. Единно планиране и управление на съдържанието на медийните услуги на БНР, особено работа за утвърждаването на радиото като основен източник на информация в интернет, бяха друг акцент от визията му. 

При изслушването си от СЕМ преди дни бъдещият директор обеща важните програмни решения в БНР да се взимат от програмен съвет, което според него ще гарантира баланса между запазване идентичността на всяка програма и синхрона на работа в радиото. "Във всички програми ще бъдат обособени журналистически екипи, които да се занимават със създаването на новини и актуална информация, както и на екипи за проверка на достоверността на фактите. Втората дейност ще започне със специализиран екип за проверка на достоверността на фактите, свързани с КОВИД-пандемията", планира Милен Митев.

 

 

Партиите оптимисти за съставянето на кабинет

автор:Дума

visibility 170

/ брой: 236

Медици от УМБАЛ "Лозенец" излязоха на протест

автор:Дума

visibility 179

/ брой: 236

Застрояват с десетки блокове зелен клин на София

автор:Деси Велева

visibility 177

/ брой: 236

МРРБ обвини КЕВР за фалит на ВиК сектора

автор:Дума

visibility 196

/ брой: 236

Готвят нови изисквания за имотите

автор:Дума

visibility 216

/ брой: 236

Икономиката забави ръста до 4,6%

автор:Дума

visibility 122

/ брой: 236

Жилищата в София поскъпнаха с 63%

автор:Дума

visibility 177

/ брой: 236

Минск възразява срещу опитите за натиск

автор:Георги Христов

visibility 201

/ брой: 236

Китай с контрамерки за бойкота на САЩ

автор:Дума

visibility 212

/ брой: 236

Откриха следи от кокаин в британския парламент

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 236

Социални протести в Австралия

автор:Дума

visibility 179

/ брой: 236

Полза нулева

автор:Евгени Гаврилов

visibility 176

/ брой: 236

Безумие: 39 ВУЗ за икономика у нас

автор:Велиана Христова

visibility 364

/ брой: 236

София не старее, но и не блести

автор:Деси Велева

visibility 114

/ брой: 236

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ