09 Април 2020четвъртък11:49 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Няколко думи

Микрон

/ брой: 245

автор:Мая Йовановска

visibility 1041

Балонът от дежурната "дъвка" на властта - т.нар. транспортен пакет "Макрон", спихна. За пореден път. Даже не успя да пукне, та барем да вдигне малко по-голям шум. След като преди ден избуяха надежди, че и хвалби за обрат в полза на българските превозвачи (щото ЕК спирала новите правила за международен транспорт заради екоизисквания), вчера имаше само оглушително мълчание. И се оказа, че не е така. Щото всичко отново ще се заглавичка в мудни европроцедури, екооценки и тем подобни. От които силно вероятно е да не последва нищо в наша полза. Пък и групата на недоволните от пакета "Макрон" държави не стига да бъде той блокиран. 

То и да беше станало нещо, нямаше да е заради нашите вопли. Властта у нас дълго време неглижираше темата, докато в Западна Европа дискусията вървеше отдавна. Големият проблем е, че за последните близо 30 г. държавата и транспортният бранш не успяха да определят как и накъде ще се развива секторът. Та се чудя на кого му хрумна, че като закараме няколко ТИР-а и повикаме малко в Брюксел някой ще ни каже "ОК". През годините властта доказа, че не знае как да защити националния интерес. И всичките й обещания са пунта мара (по Борисов). А надеждата за отхвърляне на заложеното в пакета "Макрон" е не повече от микрон.

Борисов разпореди Мавродиев да бъде уволнен от ББР

автор:Дума

visibility 383

/ брой: 68

Има достатъчно агнешко за Великден

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 68

Трезорите предлагат кредитна ваканция до 6 месеца

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 68

Из архивите на ЦРУ за България

автор:Христо Георгиев

visibility 600

/ брой: 68

Изповед на лошия закон

автор:Владимир Георгиев

visibility 185

/ брой: 68

Датата

автор:Дума

visibility 143

/ брой: 68

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ