10 Юли 2020петък18:52 ч.

Миков поиска заплатите на депутатите да се замразят

/ брой: 124

автор:Юлия Кулинска

visibility 37

Председателят на НС Михаил Миков ще внесе проект на решение за спиране на преизчисляването на основното месечно възнаграждение на депутатите съобразно средномесечната заплата, като моментът ще бъде декември 2009 г., обяви той в началото на вчерашното заседание. Замразяването на заплатите ще бъде предмет на дискусия другата седмица. Предполагам, че няма някакви възражения, защото наближава краят на месеца, а от определянето на размера на възнаграждението на народния представител зависи преизчисляването на възнагражденията на 27 други институции, подчерта Миков.
Осем нови депутати се заклеха в НС. Те влизат на мястото на избраните за министри в кабинета на Пламен Орешарски.
Жара Пенева-Георгиева от Хасково влиза на мястото на Драгомир Стойнев, Методи Костадинов от София - на мястото на Таня Андреева, Хами Хамиев Разград - на мястото на Хасан Адемов, а Калин Милчев - на мястото на Петър Чобанов. Клетва положи и Евдокия Асенова от Перник, която е следваща в листата след Ангел Найденов. На депутатските банки седнаха Сергей Кичиков от ДПС от Пазарджик на мястото Искра Михайлова, Георги Борисов от Варна на мястото на Анелия Клисарова и Георги Андреев от Варна на мястото на Пламен Орешарски.

ЕП окончателно прие пакета "Мобилност"

автор:Дума

visibility 219

/ брой: 130

Търговията на дребно с рекорден спад през май

автор:Дума

visibility 202

/ брой: 130

Зърнената реколта най-слаба от десетилетия

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 130

Турция обяви "Св. София" за джамия

автор:Дума

visibility 20

Don't touch Our Gladstone!*

автор:Велислава Дърева

visibility 399

/ брой: 130

Ще бъде ли реабилитиран Оруел?

автор:Мирослав Попов

visibility 364

/ брой: 130

Датата

автор:Дума

visibility 217

/ брой: 130

В ход е откровен прокурорски преврат

автор:Дума

visibility 1022

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ