22 Февруари 2019петък06:52 ч.

Снимкита от първата творческа резиденция на проекта в Carrozzerie N.O.T

Сцена

Партньорство

Международният проект "Наистина" с три представления в "Сфумато"

/ брой: 12

автор:Дума

visibility 796

Компания "DispensaBarzotti" (Италия) ще представи "Наистина" - магическо театрално представление без думи, съвместен проект с Културна асоциация Carrozzerie N.O.T (Рим, Италия) и Театрална работилница "Сфумато" (София, България). Режисьор е Алесандра Вентрела, сценография Роко Манфреди, с участието на Франческо Наполи и Роко Манфреди. Проектът е финансиран от Програма "Култура" на Столичната община. Представленията в ТР "Сфумато" са на 18, 19 и 20 януари от 19 ч., научи ДУМА от Рада Баларева.

Международният партньорски проект "Наистина" е най-новата проява на базисната цел на ТР "Сфумато" да работи като активен европейски център за театрално новаторство. За нас компания "DispensaBarzotti" е откритие на уникална артистична инициация със свой поглед и глас в действие, а оригиналната идея на настоящия проект и етапите на досегашното му развитие са гаранция за работен диалог, сериозен процес и постигане на творба с висока художествена стойност върху универсалната тема за човека в битието, отворена за взискателната млада българска аудитория, посочва проф. Маргарита Младенова.

"Наистина" е международен проект от "ново поколение". През идеята да изследва магичното в реалността той обединява партньори-съмишленици в едно общо артистично пътуване през пространства, етапи на създаване и срещи с публики; отваря за достъп самия процес за съучастие на много хора; вдига бариерата между "правим" и "показваме", отглежда спектакъла в непрекъснат открит диалог. "Наистина" е среща от нов тип съзидателно съвместно живеене, което трае и настоява за продължение, допълва проф. Младенова.

Представлението изследва механизмите на магия в театъра: илюзията и омагьосването, чудото и измамата, танца и цирка. На сцената е млад човек, който изследва Вселената и ни споделя размишленията си за нея. Той е едновременно там и не е. В своята нищожност той губи себе си и скита - като космонавт, като пътник, като моряк, като сомнамбул, като всеки, който не знае точно накъде върви, но продължава...

ГЕРБ заплашват кметове заради среща с Нинова

автор:Дума

visibility 128

/ брой: 37

ДУМА помогна срещу „джендър” анкета

автор:Дума

visibility 151

/ брой: 37

Икономическият растеж у нас се забавя

автор:Дума

visibility 109

/ брой: 37

Поскъпва водата в Сапарева баня

автор:Дума

visibility 99

Бюрокрацията оскъпява жилищата в София

автор:Евгени Гаврилов

visibility 130

/ брой: 37

Бизнесът иска среща с премиера за касовите апарати

автор:Дума

visibility 71

/ брой: 37

Мадуро затваря границата на Венецуела с Бразилия

автор:Дума

visibility 112

Виена застава зад "Северен поток 2"

автор:Дума

visibility 137

/ брой: 37

В Лондон умуват как да отложат "Брекзит"

автор:Дума

visibility 112

/ брой: 37

Скопие арестува трима от ВМРО-ДПМНЕ

автор:Дума

visibility 85

/ брой: 37

ПЕС ПРЕДЛАГА НОВ СОЦИАЛЕН ДОГОВОР ЗА ЕВРОПА

visibility 116

/ брой: 37

По-могъщият в ГЕРБ

автор:Ростислава Иванова

visibility 138

/ брой: 37

Пет години след Димчо

visibility 283

/ брой: 37

Токсично безхаберие

visibility 103

/ брой: 37