25 Април 2019четвъртък13:30 ч.

Снимкита от първата творческа резиденция на проекта в Carrozzerie N.O.T

Сцена

Партньорство

Международният проект "Наистина" с три представления в "Сфумато"

/ брой: 12

автор:Дума

visibility 979

Компания "DispensaBarzotti" (Италия) ще представи "Наистина" - магическо театрално представление без думи, съвместен проект с Културна асоциация Carrozzerie N.O.T (Рим, Италия) и Театрална работилница "Сфумато" (София, България). Режисьор е Алесандра Вентрела, сценография Роко Манфреди, с участието на Франческо Наполи и Роко Манфреди. Проектът е финансиран от Програма "Култура" на Столичната община. Представленията в ТР "Сфумато" са на 18, 19 и 20 януари от 19 ч., научи ДУМА от Рада Баларева.

Международният партньорски проект "Наистина" е най-новата проява на базисната цел на ТР "Сфумато" да работи като активен европейски център за театрално новаторство. За нас компания "DispensaBarzotti" е откритие на уникална артистична инициация със свой поглед и глас в действие, а оригиналната идея на настоящия проект и етапите на досегашното му развитие са гаранция за работен диалог, сериозен процес и постигане на творба с висока художествена стойност върху универсалната тема за човека в битието, отворена за взискателната млада българска аудитория, посочва проф. Маргарита Младенова.

"Наистина" е международен проект от "ново поколение". През идеята да изследва магичното в реалността той обединява партньори-съмишленици в едно общо артистично пътуване през пространства, етапи на създаване и срещи с публики; отваря за достъп самия процес за съучастие на много хора; вдига бариерата между "правим" и "показваме", отглежда спектакъла в непрекъснат открит диалог. "Наистина" е среща от нов тип съзидателно съвместно живеене, което трае и настоява за продължение, допълва проф. Младенова.

Представлението изследва механизмите на магия в театъра: илюзията и омагьосването, чудото и измамата, танца и цирка. На сцената е млад човек, който изследва Вселената и ни споделя размишленията си за нея. Той е едновременно там и не е. В своята нищожност той губи себе си и скита - като космонавт, като пътник, като моряк, като сомнамбул, като всеки, който не знае точно накъде върви, но продължава...

Голямото пътуване започва

автор:Дума

visibility 6

Развалят договорите с американските централи

автор:Дума

visibility 517

/ брой: 80

"Локхийд Мартин" отваря ремонтна база за F-16 в България

автор:Дума

visibility 178

/ брой: 80

Горивата ще поскъпват още

автор:Дума

visibility 110

/ брой: 80

Брюксел разреши държавна помощ за суровото мляко

автор:Дума

visibility 127

/ брой: 80

Първа среща между Путин и Ким

автор:Дума

visibility 0

Плашат Русия със "100 хил. тона" дипломация

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 80

Иран: Ще отговорим на санкциите

автор:Дума

visibility 179

/ брой: 80

САЩ убиват повече цивилни от талибаните

автор:Дума

visibility 186

/ брой: 80

Пазарният джихадизъм удари онкоболните

автор:Юри Михалков

visibility 220

/ брой: 80

Нюрнберг - светлина и сенки

автор:Ева Костова

visibility 141

/ брой: 80

Раздвоеният

автор:Ростислава Иванова

visibility 134

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ