14 Ноември 2018сряда20:25 ч.

Заслужил герой

МЕНТА в парлаМЕНТА

/ брой: 218

автор:Валентин Георгиев

visibility 634

Всички се сещаме за един депутатин от морето и Бургас със звучния прякор Данчо МЕНТАта. Но се оказа, че той си има и женска половинка в парла-МЕНТА. Която съвсем неслучайно си е заслужила прозвището. В последните дни шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова се прослави с нескрития си лобизъм в полза на застрахователите. Направи го по възможно най-дърварския начин, с един циничен лимит от 20 000 лв. обезщетение. На толкова властта в нейно лице оцени отнемането на човешки живот на пътя. Поведението й стресна дори самия Бойко Борисов, който публично се разпореди на депутатите си да не гласуват в никакъв случай готвените промени, а да се проведе "широк обществен дебат". Какъв дебат, какви 5 лева при положение, че си има европейска директива, която и България (уж) е въвела. А там черно на бяло е разписано: в случай на телесно увреждане - минимален размер на покритие 1 000 000 EUR при един пострадал или 5 000 000 EUR за иск, независимо от броя на пострадалите. 

Но да се върнем на нашата героиня. Има от какво да черпи опит г-жа Менда. Била е член на БКП, партиен секретар на звеното "Приходи от народното стопанство" в Окръжния народен съвет в Пловдив. А такива като нея днес са в първите редици на строителите на капитализма в България. Ако я слуша човек по телевизиите, няма да я различи от останалите в кохортата на Баце, Цецо, Цецка или Влади - всички говорят за невиждани успехи, за ръст на заплатите, за ръст на приходите, за успешна борба с корупцията... 

Любопитен период от славното й минало са шестте години начело на НАП-Пловдив, преди да стане депутат. Злите езици говорят, че точно тогава небезизвестният цар Киро се е ползвал с пълни протекции. Което, разбира се, Менда упорито отрича. 

Като "черешка на тортата" може да се определи присъждането й на званието "Доктор хонорис кауза" на Академията за музикално и танцово изкуство. Друго си е да се обръщат към нея с д-р Мента, не е същото като Мента Стоянова. Ментата зад "доктор"-а почти не се забелязва. А и партията ще има един "учен" повече в редовете си. Те и без друго не са много.

Гневни шуменци нахлуха в областната управа

автор:Дума

visibility 8

/ брой: 222

И бизнесмени ще преподават във вузовете

автор:Велиана Христова

visibility 10

/ брой: 222

Марешки се отказа да бойкотира кворума в НС

автор:Ростислава Иванова

visibility 12

/ брой: 222

Данъкът за "Порше" става 420 лв., за "пернишки" голф скача с 13 лв.

автор:Дума

visibility 12

/ брой: 222

Откриваме нов ГКПП с Румъния

автор:Дума

visibility 15

/ брой: 222

Закриват БДЖ холдинг

автор:Дума

visibility 21

/ брой: 222

Съдът отмени правила на КЕВР

автор:Дума

visibility 9

/ брой: 222

Италия се опъна на ЕС за бюджета

автор:Дума

visibility 21

/ брой: 222

Сделката за "Брекзит" е на финалната права

автор:Дума

visibility 12

/ брой: 222

Оневинен е руският шпионин в Австрия

автор:Дума

visibility 21

/ брой: 222

Кратки новини

автор:Дума

visibility 7

/ брой: 222

Девети септември е могъл да се случи още през 1938 г.

автор:Дума

visibility 30

/ брой: 222

Нагоре по стълбата, която води надолу

visibility 14

/ брой: 222

10 години лозанки ветеранки

автор:Лозан Такев

visibility 6

/ брой: 222