29 Март 2020неделя02:43 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Мечти и...

/ брой: 183

автор:Петър Герасимов

visibility 868

Наскоро един крайно десен коментатор в една крайно дясна кабеларка кахърно обсъждаше пукнатините, появяващи се в антируските санкции на Европейския съюз. Въпреки клетвените обещания, Франция продължавала да си строи два модерни самолетоносача за Русия, древна и хитра Гърция заявила, че - внимание! - ще поддържа санкциите, но заедно с това нямало да си разваля приятелските отношения с Кремъл и щяла да продължава да изнася храни и стоки за руския пазар (как ще стане този фокус - само в Атина си знаят). От друга страна, Австрия - този примерен член на ЕС, поканила Путин и в президентския дворец във Виена двете страни ударили подписите си под документа за строителството на "Южен поток".
В същото време маститият коментатор напомняше, че в доклад (естествено американски) се отбелязвало, че във веригата от европейски санкции срещу Москва България била "слабото звено".
В заключение въпросният световно неизвестен автор призоваваше Евросъюза към единство и вещаеше, че това ще бъде постигнато само ако по-силните другарчета помагат на по-слабите от Съюза, за да преодоляват негативните последици от антируските санкции. "Само така ще се справим!", възкликваше този панбрюкселски европеец.
Замислих се с какво иска всъщност да се справи този храбър автор? Заедно да свалим Путин? Или, в крайна сметка, да поставим на колене Руската федерация? Или просто да я ликвидираме...
Какви смели мечти! Само че въпросният коментатор забравя, че личности като Горби, излезли направо от баснята на Лафонтен за глупавия гарван и хитрата лисана, която със сладки приказки го накарала да изграка и да си изпусне вкусното сиренце, се раждат веднъж на 1000 години. Само в такъв (доста дълъг) период може да се появи повторно политически мъж, който за едно "Браво" и няколко ръкопляскания да разруши цяла империя! Сега на власт в Кремъл са хора далеч по-прагматични и трезви, които възстановиха напълно и модернизираха цялата си военно-ядрена мощ и с които шега не бива - дори и най-невинната. Контрасанкциите на Москва удариха с 12-милиардна доларова сила умниците в Брюксел, а загубилият всякаква реална представа украински лидер заяви, че ще спира притока на руски газ през Украйна към Европа. Честита идваща Баба Зима, господа паневропейци!
А ако някой се осмели да посегне по-сериозно към Русия, дори и без "помощта" на лудньовците от Киев, светът може да се загрее много силно от един ужасен ядрен пожар. Не дай, Боже!

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ