15 Декември 2019неделя15:11 ч.

Мечки нападат домашни животни в Смолянско

автор:Дума

visibility 345

Седем сигнала за нападение на мечки над селскостопанско имущество са подадени от началото на месеца в Смолянско, като при тях са убити домашни животни и унищожени десетки пчелни кошери, предаде Дарикнюз.
При едно от нападенията са били убити две крави и кобила, като те са били нападнати в землище на смолянското село Момчиловци. Други четири от щетите са нанесени върху пчелини в териториалния обхват на „ДГС-Смилян“, в землищата на селата Могилица и Бориково, община Смолян, уточняват от Регионалната инспекция по околна среда и водите.
Последният сигнал е от днес - 12 ноември, когато Групата за бързо реагиране проверила нападение на мечка над пчелин в село Могилица, община Смолян. При огледа е установено, че 7 от общо 9 кошера в пчелина са напълно унищожени.
През октомври са регистрирани общо 16 нападения на мечки в РИОСВ-Смолян. Дивите зверове, които са защитени от закона, са вилнели в три девински села - Триград, Чуреково и Гьоврен, както и в маданското село Върбина, Гълъбово и Дрянка, общ. Баните, Неделино и смолянското село Виево.
Служители на Групата за бързо реагиране към екоинспекцията са реагирали и на сигнали от Лъки и с. Песнопой, община Ардино. При проверките е установено, че 16 от щетите са нанесени от кафява мечка, а за една - в Лъки, комисията не може да потвърди, че щетата е нанесена от кафява мечка.

Натиснатият бутон

автор:Ивелин Николов

visibility 541

/ брой: 240

Бъдещето от филмите идва до пет години

автор:Георги Георгиев

visibility 466

/ брой: 240

За Шекспир, Вазов и шестокласниците

visibility 629

/ брой: 240

Датата

автор:Дума

visibility 205

/ брой: 240

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ