10 Юли 2020петък13:06 ч.

Мая Манолова настоя и за блиц контрол

/ брой: 120

автор:Юлия Кулинска

visibility 342

Настоявам за въвеждането на блиц контрол освен традиционния петъчен парламентарен контрол, обяви вчера зам.-председателят на парламента и председател на временната комисия за изработване на Правилник за дейността на 42-то Народно събрание Мая Манолова на консултации с граждански организации. Блиц контролът ще се провежда след заседанията на МС и на него депутатите да могат да питат министрите в рамките на час - час и половина по актуални въпроси, текущи взети решения, намерения в бъдещ период, обясни Манолова.
Тя съобщи идеята си да бъде създаден съвет или институт по законодателство към Народното събрание. По думите на Манолова освен анализ и оценка на качеството на внесените законопроекти новата структура може да извършва актуални законодателни проучвания и обличането им в документи. Тя бе категорична, че практиката парите да следват депутата трябва да бъде прекратена, защото това е уродлива практика. Ще предложа да се направи регистър на гражданските организации - партньори на парламента, съобщи тя. Настоявам и за  създаването на специална постоянна парламентарна комисия по въпросите на гражданското общество, която ще взаимодейства с обществени структури и НПО-та, допълни Манолова. Тя има предложение три седмици в месеца да има пленарни заседания, а една седмица да бъде посветена на работата на депутатите с гражданите в техните избирателни райони. "Смятаме императивно да разпишем задължително участие при желание на гражданска организация в заседания на парламентарни комисии, когато се обсъждат и приемат законопроекти. Проучваме възможностите за онлайн излъчване на всички заседания на комисиите", уточни Манолова.
 

ЕП окончателно прие пакета "Мобилност"

автор:Дума

visibility 159

/ брой: 130

Търговията на дребно с рекорден спад през май

автор:Дума

visibility 143

/ брой: 130

Зърнената реколта най-слаба от десетилетия

автор:Дума

visibility 181

/ брой: 130

Don't touch Our Gladstone!*

автор:Велислава Дърева

visibility 308

/ брой: 130

Ще бъде ли реабилитиран Оруел?

автор:Мирослав Попов

visibility 249

/ брой: 130

Датата

автор:Дума

visibility 170

/ брой: 130

В ход е откровен прокурорски преврат

автор:Дума

visibility 925

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ