09 Август 2020неделя05:59 ч.

Цената на C-Face е около 40 долара

Маски превеждат на осем езика

/ брой: 134

автор:Дума

visibility 468

Японска компания разработи маски, наречени C-Face, които превръщат речта в текст и в същото време я превеждат на осем езика. Ръководителят на компанията Donut Robotics Тайсуке Оно уточни за РИА "Новости", че изобретението е провокирано от коронавируса. Разработчиците са успели да съберат за 30 минути 280 хиляди долара за инвестицията, а броят на поръчките е надхвърлил няколко пъти и най-смелите очаквания.

C-Face не замества конвенционалната предпазна маска, а се поставя над нея. И позволява да се чува добре, спазвайки физическа дистанция дори от 10 метра. Това обаче далеч не е всичко.

"В маската е вграден шумоизолиращ микрофон. С негова помощ звукът се предава чрез блутут на смартфон или компютър под формата на текст. По този начин речта се показва на екрана на събеседника под формата на звук и на текст със субтитри", обясни ръководителят на компанията.

В момента C-Face може да извършва двустранен превод на английски, китайски, корейски, виетнамски, френски, испански, тайландски и индонезийски. Продажбите в Страната на изгряващото слънце и САЩ ще започнат още през 2020-а.

"През юли и август пускаме онлайн резервации в Япония, където може да изпълним поръчка за 5000 маски до края на годината, а за Америка максималният брой е 10-15 хиляди броя. Засега това е целта. Но в момента получаваме заявки от цял свят. Само от една компания имаме поръчка за 2000 маски. Общо интерес към разработката проявиха 40 компании в 30 страни. Ако започнем да обслужваме техни поръчки, ще трябва да произведем 60 хиляди маски. Но нямаме такива възможностиУ, уточни Тайсуке Оно.

Цената на маската ще бъде 4400 йени - около 40 долара. В допълнение към функцията за превод на чужд език, преобразуване на реч в текст, чрез приложението може да се извърши дословен запис на срещата. Доставката на гласа на разстояние е безплатна, преводът на говор в текст е около 300 йени на месец (по-малко от 3 долара), записът и преводът на други езици е по 1500 йени ($14).

60% спад на чуждите туристи у нас

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 150

Искат сервитьорите да са без маски на открито

автор:Дума

visibility 236

/ брой: 150

Банките очакват забавяне на кредитната активност

автор:Дума

visibility 223

/ брой: 150

Врътки срещу гражданското общество

автор:Славчо Кънчев

visibility 637

/ брой: 150

Конференцията на крадците

автор:Христо Георгиев

visibility 1139

/ брой: 149

Вдъхновителят на българската идея

автор:Дума

visibility 447

/ брой: 149

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ