05 Декември 2019четвъртък23:50 ч.

Марин Рачев отново отива на съд

/ брой: 193

автор:Дума

visibility 308

В рамките на следващите 30 дни кметът на Септември Марин Рачев, който е кандидат на ГЕРБ за нов мандат, ще отиде на съд по ново дело. Поредното обвинение срещу гербаджията този път е за фиктивни ремонти, с които община Септември е ощетена за 255 000 лв. без ДДС.

Спецпрокуратурата обяви, че е приключила разследването за умишлена безстопанственост срещу Рачев и до месец ще внесе обвинителния акт срещу него и сподвижниците му в Специализирания наказателен съд. Обвинения ще има срещу зам.-кмета Явор Митев, специалиста в "Инвеститорски контрол" към отдел "Строителство" при дирекция "Архитектура и териториално устройство" Станой Милов и шефа на дирекция "Транспорт и околна среда" Ангел Бончев.

От май 2017 г. до август 2018 г. Рачев не е упражнил контрол върху Милов и Бончев, които подписали приемо-предавателни протоколи за неизвършени строително-монтажни работи. Кметът е допуснал заплащане на недължими суми с платежни нареждания по фактури, дейности и услуги на завишени цени.

Пловдивският апелативен съд гледа утре на втора инстанция дело срещу Рачев, който е подсъдим за укриване на данъци за над 100 000 лв. главница и още 200 000 лв. лихви. По този казус той вече има условна присъда, но прокуратурата иска затвор и конфискация на имуществото му. Преди месец Апелативният съд в Пловдив потвърди две решения на окръжните магистрати в Пазарджик за запориране на сметки и имоти на кмета на Септември.

От трети опит : Партийната субсидия става 8 лева

автор:Дума

visibility 285

Бедност заплашва развития свят

автор:Дума

visibility 69

/ брой: 235

Национална стачка блокира Франция

автор:Дума

visibility 50

/ брой: 235

Алпите били база за руския шпионаж в Европа

автор:Дума

visibility 55

/ брой: 235

Кратки новини

автор:Дума

visibility 47

/ брой: 235

Боко ТВ

автор:Велислава Дърева

visibility 76

/ брой: 235

В България се имитира борба срещу корупцията

автор:Дума

visibility 46

/ брой: 235

Животът на един "шпионин"

visibility 59

/ брой: 235

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ