06 Август 2020четвъртък03:58 ч.

Марин Рачев отново отива на съд

/ брой: 193

автор:Дума

visibility 676

В рамките на следващите 30 дни кметът на Септември Марин Рачев, който е кандидат на ГЕРБ за нов мандат, ще отиде на съд по ново дело. Поредното обвинение срещу гербаджията този път е за фиктивни ремонти, с които община Септември е ощетена за 255 000 лв. без ДДС.

Спецпрокуратурата обяви, че е приключила разследването за умишлена безстопанственост срещу Рачев и до месец ще внесе обвинителния акт срещу него и сподвижниците му в Специализирания наказателен съд. Обвинения ще има срещу зам.-кмета Явор Митев, специалиста в "Инвеститорски контрол" към отдел "Строителство" при дирекция "Архитектура и териториално устройство" Станой Милов и шефа на дирекция "Транспорт и околна среда" Ангел Бончев.

От май 2017 г. до август 2018 г. Рачев не е упражнил контрол върху Милов и Бончев, които подписали приемо-предавателни протоколи за неизвършени строително-монтажни работи. Кметът е допуснал заплащане на недължими суми с платежни нареждания по фактури, дейности и услуги на завишени цени.

Пловдивският апелативен съд гледа утре на втора инстанция дело срещу Рачев, който е подсъдим за укриване на данъци за над 100 000 лв. главница и още 200 000 лв. лихви. По този казус той вече има условна присъда, но прокуратурата иска затвор и конфискация на имуществото му. Преди месец Апелативният съд в Пловдив потвърди две решения на окръжните магистрати в Пазарджик за запориране на сметки и имоти на кмета на Септември.

БТПП: Икономическата криза се задълбочава

автор:Дума

visibility 43

/ брой: 149

Експерт: Внасяме огромни количества палмово масло

автор:Дума

visibility 44

/ брой: 149

Близо 50% от парите за безлихвените заеми са договорени

автор:Дума

visibility 42

/ брой: 149

Четири пъти повече сигнали за пилешко със салмонела

автор:Дума

visibility 43

/ брой: 149

Мощен взрив помете ливанската столица

автор:Дума

visibility 62

/ брой: 149

Сърбия си пази небето с китайски ракети

автор:Дума

visibility 69

/ брой: 149

ЕК е против затварянето на вътрешните граници

автор:Дума

visibility 70

/ брой: 149

Китай е против ескалация на отношенията със САЩ

автор:Дума

visibility 72

/ брой: 149

Конференцията на крадците

автор:Христо Георгиев

visibility 179

/ брой: 149

Вдъхновителят на българската идея

автор:Дума

visibility 122

/ брой: 149

Как да излекуваме политическата система

visibility 172

/ брой: 149

Датата

автор:Дума

visibility 90

/ брой: 149

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ