22 Януари 2019вторник03:56 ч.

След заплахата с кворума

Марешки и депутати от "Воля" отново обвинени в рекет

/ брой: 218

автор:Ростислава Иванова

visibility 477

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки и двама от депутатите му и съдружници Кръстина Таскова и Пламен Христов се сдобиха отново с обвинение в рекет и пак им бе поискан имунитета. Това стана само три дни, след като Марешки заплаши, че в петък ще спре да осигурява кворума в парламента, ако Красимир Каракачанов и Валери Симеонов не подадат оставки като вицепремиери. 

Срещу тримата са повдигнати и предявени обвинения за изнудване на собствениците на аптеки да купуват лекарства на по-високи цени. Още преди година тримата доброволно се отказаха от имунитета си по това разследване, но от прокуратурата смятат, че е налице и сговаряне на извършване на престъпления, чрез които се цели да се набави имотна облага. Пред журналисти в парламента вчера лидерът на "Воля" не даде ясен отговор дали ще се откаже от имунитета си или ще остави решението на парламента. Според него, ако се стигне до обсъждането му в пленарна зала, ще стане ясно от кого идва атаката. По думите му обвинението не било ново, "само е сменен един член, за да ни поискат пак имунитета". 

"Появиха се реакции, че става дума, че сме прекалено остри спрямо някои вицепремиери и ставаме неудобни. Ако е това - да си го кажат", каза Марешки. "Ще помислим дали да свалим имунитетите си. Ще видим дали става дума за изнудване, или за обвинение за това, че искаме двама изверги да бъдат изхвърлени от правителството", заяви той, визирайки Симеонов и Каракачанов. 

Запитан дали ще изпълни ултиматума си в петък да не осигури кворум, Марешки отговори, че лично той няма да се регистрира, защото няма да е в София. "Мисля, че колегите ще се регистрират. Краят на седмицата е в неделя, ще кажем какво следва в понеделник", допълни лидерът на "Воля".

Търговци на горива отново плашат с протести

автор:Дума

visibility 49

/ брой: 14

Кой е отговорен за хаоса с е-винетките

автор:Дума

visibility 59

/ брой: 14

МВФ прави преглед на икономиката ни

автор:Дума

visibility 60

/ брой: 14

Задава се най-слабият от 3 г. икономически ръст в света

автор:Дума

visibility 47

/ брой: 14

Германия въвежда ограничение от 130 км/ч по магистралите

автор:Дума

visibility 82

10 души загинаха при взрив на кораб в Керченския проток

автор:Дума

visibility 83

Тереза Мей: Втори референдум е невъзможен

автор:Дума

visibility 73

Китайската икономика забави ръст

автор:Дума

visibility 52

/ брой: 14

Изоставената държава

автор:Дума

visibility 87

/ брой: 14

Читалищата имат нужда от подкрепа

visibility 53

/ брой: 14

Властчица - масчица

visibility 80

/ брой: 14