01 Март 2021понеделник04:23 ч.

Снимки личен архив

Срещи

Манал Ел Фейтури: На сцената трябва да си "тройна заплаха"

България е много специална за мен страна, разкри екзотичната актриса и певица

/ брой: 165

автор:Альона Нейкова

visibility 433

Манал Ел Фейтури е английска актриса, чиято телевизионна кариера започва с малки роли в британски ситкоми. Първото й голямо участие е във филма "Код червено", който се снима в България. Невероятният чар на красавицата и умението й да смесва поп и рап музика с изкусителни танци осигуряват на екзотичната дива и авторско шоу в стила на театрите от West End, но в София. Нарежда се сред най-ярките участници в родния X Factor, където проличава и талантът й на изпълнител. Покорява със зашеметяваща визия, искряща усмивка, хипнотизиращи очи, изключителна интелигентност и неподправена откровеност.

"Чрез поведението си всеки избира начина, по който другите да се отнасят към него"

"Винаги има начин да постигнеш нещо, без да се налага да жертваш каквото и да е"

- Каква е тайната на красивото ви име, Манал? Означава ли нещо специално?

- То е с арабски произход и означава "реализация, постижение или печалба", което ме определя съвсем точно.

- Идвате за първи път в България преди 8 години. Как се решихте да смените Лондон със София?

- Никога не съм гледала така на нещата (усмихва се). Преди ситуацията с КОВИД-19 ходех в Лондон поне веднъж месечно. Пътуването е много лесно и достъпно в наши дни. Една от основните причини да дойда в България е, че това е много специална за мен страна и доста от най-близките ми приятели са оттук или живеят тук. Предполагам, че съм като всеки друг човек, който днес решава да направи едно нещо, но с радост ще приеме друго предизвикателство на следващия ден.

- Кога разбрахте, че не само искате, но и можете да бъдете актриса?

- Бях в музикален театър в западен Лондон над 6 години, след това продължих към телевизията и филмите. За да имаш успех на сцената, трябва да си "тройна заплаха" - да умееш да си актьор, певец и танцьор. Актьорството беше това, в което аз инвестирах най-много време. Някои хора смятат, че е много по-трудно да си на малкия екран, отколкото на сцената, аз мисля точно обратното. Повечето актьори от телевизията и филмите трудно ще се справят със сцената, където нямаш право на втори дубъл.

- Какво ви даде участието в българския X Factor? А във Великобритания или в друга страна имахте ли възможност или желание да се явите на подобен формат?

- Никога не съм се замисляла да участвам в такова риалити в Лондон (усмихва се). След X Factor получих предложение да продуцирам музикално шоу за City Stage в НДК. Нарекохме го One Night Only ("Само една нощ" - б.а.), а основната концепция беше West end meets Sofia ("Западният бряг среща София"). Това беше голям успех за мен, след което направих и други корпоративни събития за известни компании, сватби и хотелски вериги. При такъв голям интерес реших да създам моя агенция с името Know Who Agency ("Знаем коя агенция"), която да развива изпълнители и да им осигурява участия. Заради КОВИД ситуацията участията на живо бяха преустановени и решихме да разширим предлаганите услуги към продуциране на рекламни и музикални клипове. Имахме късмета първият ни рекламен клип за един страхотен сайт за часовници Timer.bg да се излъчва по Нова телевизия.

- Харесва ли ви да сте в светлините на прожекторите? Не се ли уморявате от непрекъснатото внимание към вас?

- Изключително много ценя личното си пространство. Никога не съм преследвала славата, а по-скоро признание за творчеството си. Открих, че е важно да умееш да разграничаваш изпълнителя на сцената от нормалното момиче, което се разхожда по улиците. По този начин изискваш и настояваш за уединение, без да е наложително да си груб с хората и да им казваш да те оставят на мира. Аз съм доста обикновен човек, в един идеален свят бих имала ферма, пълна с животни, някъде надалеч. Вярвам, че чрез поведението си всеки избира начина, по който другите да се отнасят към него. 

- Какво показват наблюденията ви за даровитите хора, които откривате в страната ни? В коя област българите са най-силни според вас? Защо не успяват да пробият на Запад?

- Масово изпълнителите в България са недостатъчно добре представени и бих казала, че няма агенти, а по-скоро хора, които се опитват да изкарат някакви бързи и лесни пари на нечий гръб. Което е тъжно и някак остаряло като подход. В днешно време изпълнителите трябва да са повече бизнес ориентирани и да оценяват таланта си. Необходимо е да бъдат научени какво се очаква от тях като професионалисти, които са отдали живота си на тази кариера. Винаги съм казвала, че ако бях счетоводител и вие дойдете при мен, надали бихте очаквали безплатни счетоводни услуги. Същото е и с творците.

- Какво си спомняте от снимките ви в "Код червено", режисиран от Валери Милев? Вие самата почитателка ли сте на зомби филми?

- Много харесвам Валери, той е много близък мой приятел и дори режисира първия ми музикален видеоклип, който излиза съвсем скоро. Честно казано, зомби филмите не са в списъка ми с любими жанрове за гледане, но определено обичам да играя в тях. Екшън, сълзи и драма - всичко накуп.

- Тодор Чапкънов ви покани за Royal blossom, предназначен за чуждестранния кинопазар. Кое ви зарадва повече - една от главните роли или фактът, че получихте възможност да изпълните водещата песен във филма?

- Много сложен въпрос, не бих могла да избера. Ролята и създаването на песен за филма бяха еднакво страхотни предизвикателства (усмихва се).

- Имате ли си любимо място за снимки - в България и в чужбина?

- Филмовото студио "Ню Бояна" за мен е като втори дом. Харесвам го и заради хората, които работят там. Няколко пъти обаче имах възможност да снимам в Дубровник, Хърватска, и мога да кажа, че обожавам това място.

- Какво ви даде популярността? Има ли нещо, от което се наложи да се лишите в името на кариерата и славата?

- Популярността е напълно надценена - не ти дава нищо, което да си заслужава. Не съм добра в компромисите и смятам, че винаги има начин да постигнеш нещо, без да се налага да жертваш каквото и да е.

- Какви бяха първите ви впечатления от България? Промениха ли са те с времето?

- България е изключително красива страна, това няма как да се промени с времето.

- Какво разказвате на приятелите си за държавата ни?

- Повечето от моите приятели и роднини идват тук често, така че не остава много за разказване.

- Как ви повлия ситуацията с КОВИД-19? Кое надделя - съжалението, че кризата с вируса вероятно е осуетила доста от плановете ви, или се концентрирахте върху работата, която по една или друга причина не сте успявали да свършите преди пандемията?

- Не съм го споменавала досега, но се разболях от КОВИД-19, прекарах 14 дни в карантина и имах симптоми като при неприятна настинка. Само няколко дни след отрицателен тест в края на изолацията и вече като смятах, че всичко е наред, нещата се влошиха много рязко и бях приета в болница, защото не можех да дишам. Диагностицираха ме с двойна бронхопневмония, тялото ми не можеше да създаде антитела и имунната ми система продължаваше да атакува всички органи, което доведе до втори етап на коронавируса. Три поредни дни вземах лекарството "Резохин" (с хлорохин), но резултатите от ЕКГ не бяха добри, имах т.нар. сърдечен шум. След като получих различни насоки от лекарите в болницата, сама спрях този медикамент. Това е ужасно лекарство, причиняващо инсулти и сърдечни проблеми, което Тръмп подкрепя и в което се инвестират много средства.

Вече приключвам с всички медикаменти и се надявам на по-добри резултати. Животът е толкова кратък, а ние се тревожим за глупости. Тези ситуации те карат да погледнеш реално над нещата. 

Да си призная - работата не беше сред приоритетите ми в последните няколко седмици.

- Казват, че, за да успее човек, са нужни 99% талант и 1% труд? Съгласна ли сте с подобна теза или имате собствена формула по въпроса?

- Категорично не съм съгласна! От векове се знае, че дори най-талантливите хора не успяват да изкарват прехраната си само със своя талант. Трябват и двете - талант и професионална етика. Никой не успява само с едното!

Ще ви цитирам Уил Смит, който казва: "Разделянето на талант и умения е една от най-криворазбраните концепции за хората, които се опитват да се открояват, които имат мечти, които искат да правят нещо. Талантът е природна даденост. Умението се развива само след много, много работа."

- Ако трябва да изберете само едно поприще за таланта си, кое ще надделее - музиката или актьорството?

- Това е като да трябва да избирам между моите котка и куче... Просто е невъзможно да е само едното.

Последвай Манал:

https://manalelfeitury.com/

Instgr: https://www.instagram.com/manalelfeitury/

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UComsTLXFcTJhHs1_eBDPx6A

https://www.youtube.com/watch?v=De-vfpn93ow

https://youtu.be/EWCYdJZZU1s

https://knowwhoagency.com/

Бойко Борисов нареди да пуснат зелените коридори

автор:Дума

visibility 131

/ брой: 41

Илияна Йотова: Цинизъм е да забраняват тържествата на Шипка

автор:Дума

visibility 162

/ брой: 41

Обзор излезе на референдум за нова община

автор:Дума

visibility 175

/ брой: 41

Правителството оценено с "тройка"

автор:Дума

visibility 138

/ брой: 41

Тегленето на пари от банкомат поскъпна

автор:Дума

visibility 238

/ брой: 41

Нови стикери за електроуредите от днес

автор:Дума

visibility 135

/ брой: 41

Очакват поскъпване на стоки и услуги

автор:Дума

visibility 141

/ брой: 41

Туроператори на протест, провозвачи плашат с блокада

автор:Дума

visibility 115

/ брой: 41

Европа се затваря пред третата КОВИД-вълна

автор:Дума

visibility 150

/ брой: 41

Георгиевски с проект за спора Скопие-София

автор:Дума

visibility 141

/ брой: 41

Горбачов настоява за среща на Путин и Байдън

автор:Дума

visibility 139

/ брой: 41

Политическата криза в Армения се изостря

автор:Дума

visibility 121

/ брой: 41

Потьомкинското село

автор:Славчо Кънчев

visibility 136

/ брой: 41

Датата

автор:Дума

visibility 92

/ брой: 41

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ