29 Март 2020неделя02:49 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Макрогаф

/ брой: 39

автор:Деси Велева

visibility 658

Като макрогаф може да се определи една от първите стъпки на новия президент на цял народ Росен Плевнелиев. С указ от вчера той назначи за свой секретар по въпросите на науката и образованието не кого да е, а макроикономист!? Докторът по икономика с впечатляваща биография във всичко друго, но не и в областта на просветата - Анна-Мари Виламовска, ще трябва бързо да влезе в час в президентската класна стая, за да дава мъдри съвети на първия държавник на републиката.
Определението за новото назначение е едно - потрес. Или според тълковния речник - силна емоционална реакция, дълбоко вълнение с елемент на ужас и страх. Именно тези две чувства обхващат всеки достатъчно запознат със състоянието и управленските дейности в сферата на образованието и науката в последните години. От 2009 г. насам е очевадно, че властта на ГЕРБ провежда политика на рестрикции спрямо науката и образованието. Нещо повече - на геноцид, на неуважение, на война. Нещо да ви говори, че новата съветничка на президента е била финансов анализатор в Световната банка и е, естествено, човек на Дянков? На същия Дянков, който искаше да закрие БАН, който намали над пет пъти парите на фонда за наука, който мисли само как да прати образованието на самоиздръжка. На същия Дянков, който се оказва и настоящ шеф на експертката. Е, кръгът се затваря и логиката на назначението става достатъчно разбираема. Да се чуди човек що за политика залага около себе си независимият държавен глава. Или просто са му наредили така?  

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ