16 Януари 2022неделя12:48 ч.

ново:

Отнет е достъпът до класифицирана информация на Цацаров *** Министър Гьоков: Над 75 000 души ще запазят работата си по мярката 60/40 през януари и февруари *** Управляващите поискаха оставката на Иван Гешев с декларация в парламента *** Австралийското правителство отправи искане за арест на Джокович Отнет е достъпът до класифицирана информация на Цацаров *** Министър Гьоков: Над 75 000 души ще запазят работата си по мярката 60/40 през януари и февруари *** Управляващите поискаха оставката на Иван Гешев с декларация в парламента *** Австралийското правителство отправи искане за арест на Джокович

Македония била един век под българско робство

/ брой: 185

автор:Дума

visibility 7

РС Македония в продължение на един век е била под българско робство. Това е заявил председателят на Македонската академия на науките и изкуствата (МАНУ) Люпчо Коцарев, цитиран от БГНЕС. Според него Македония 1000 години била подчинена на "четирима господари" - империите на Византия, България, Сърбия и Османската. Тези империи са изчезнали, но македонците са се съхранили като история и език, и македонското "духовно и материално наследство" е останало във времето. Днешните политици не се интересуват от националните интереси в перспектива, а са слуги на моментни геополитически и геостратегически интереси, казва още Коцарев.

МАНУ, за разлика от университетите в Македония, е основното "научно" средище, в което след 1945 г. под диктата на Тито се раждат и развиват идеологията и практиката на съвременния македонизъм, залегнали и в учебниците на страната. Очаква се реакцията на българското МВнР за грубата антибългарска пропаганда при съседите с връщане към абсурдни исторически измислици, противоречащи на идеите на Евросъюза и на клаузите в договора с България от 2017 г.     


Редакционно

Преди време едни "учени" обявиха Баташкото клане за мит и фолклор. Потънаха в научното небитие. Сега се появява пак един "учен", който надминава дори напъните на слугите на Тито за изкуственото създаване на македонска нация и македонски език след войната. Но ако ония, дето се гавреха с костите в Батак, работеха за своята си изгода, тоя сега се гаври с България с геополитическата цел да провали надеждите на страната си за влизане в ЕС. Нали пак той обяви преди време, че "Македония ще мине и без ЕС". Щото с мърляви крака в европейския дом не се влиза. Пък и Тито го няма да помогне, но за разлика от Сталин американците ще прегърнат "консепшъна" на МАНУ.

Обаче. Физикът Коцарев изпуска най-важното: да преведе "Под игото" на Вазов на македонски, зер за Македония е писан романът...


Чужда сметка

автор:Аида Паникян

visibility 473

/ брой: 9

Проф. Греди Асса: Изкуството дава доброта и смисъл

автор:Дума

visibility 551

/ брой: 9

Шипченските камбани

автор:Димитър Копривленски

visibility 558

/ брой: 9

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ