24 Октомври 2020събота09:37 ч.

Пардон

Макар че кой знае

/ брой: 221

автор:Благовест Митков

visibility 2543

Странни неща стават в нашия град. В последните години например се появиха екстрасенси. Горе-долу всеки втори жител е екстрасенс. И говори с Бога. Наплодиха се и много бизнесмени. Те пък говорят с джиесеми, но има и такива, които говорят с Бога посредством джиесеми. Наблюдавали сме следната сцена в кварталната кръчма:
Човек долепва джиесем до бузата си и казва:
— Боже, дай една мастика!
Сервитьорът Божко търчи и след малко мастиката: трак! — на масата. Иди, че бъди атеист при това положение! Впрочем атеистите съвсем изчезнаха. Всеки в града вече вярва в нещо, но най-много вярват в застрахователните фирми. Щото ако не вярваш в застрахователните фирми и не си платиш — я ток ще те тресне, я пистолет, я пък пожар ще те сполети.
Появиха се в нашия град и зелени човечета. Няколко жени забременяха от тях а няколко мъже ядоха бой. По същото това смутно време една врачка-екстрасенс от ромски произход говори с Бога, изясни въпроса и каза, че не са туй зелени човечета, душко, туй са от зелените патрули, дето заран клечат край реката, а вечер пият гроздова в парка, обаче битият си е бит, а забременелият — забременял. Същата тази врачка-екстрасенс разказваше и за друга странна случка. Както си вървяла една сутрин през площада, изведнъж паметникът на Хаджи Димитър я попитал:
— Кажи ми, сестро, де е Караджата?
— Онемях! — кръстеше се екстрасенската. — Щото как да му кажа, че Караджата е в бараката на свекър ми?!
После, когато наистина намериха бюста на войводата там, свекър й я бухна с парче от бордюр и тя съвсем онемя, но за кратко.
И още много странни неща ставаха в нашия град, но последното дава надежди, че работите ще тръгнат на добре. Оня ден заваля. Друг път, като завали и загърми, алармите на колите почват да вият както си вие аларма, а сега като загърмя, алармите пак се включиха, обаче една вика „инуу-минуу, Пешооо!“, друга вика „аууу, Стойчооо!“, а трета направо псува — „пю-пю-къррр, мамка ви бандитска, пак ли ме краднете!“. Ей затова си мислим, че работите отиват към нормализиране, понеже, щом машината вземе да се очовечава, това предсказва, че и хората скоро ще се очовечат. Макар че кой знае?

Слънчева събота, температури до 26 градуса

автор:Дума

visibility 56

1589 са новите случаи на коронавирус

автор:Дума

visibility 64

Леглата за ковид пациенти се запълват за минути

автор:Дума

visibility 194

Детските надбавки - само предизборно

автор:Дума

visibility 688

/ брой: 202

Ремонтът на жилище може да спести до 200 лв. от налога

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 202

Държавата ще покрие част от данъка на таксиджиите

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 202

Кирил Ананиев очаква 3% спад на БВП

автор:Дума

visibility 417

/ брой: 201

За едни хранилка, за други - бесилка

автор:Павлета Давидова

visibility 610

/ брой: 202

България се кълчи на американския пилон

автор:Юри Михалков

visibility 835

/ брой: 202

Изборите в Северен Кипър и геополитиката

автор:Зорница Илиева

visibility 402

/ брой: 202

Датата

автор:Дума

visibility 284

/ брой: 202

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ