05 Юли 2020неделя16:15 ч.

Магистрати обясняват на ВСС връзката си с Приморско

/ брой: 122

автор:Дума

visibility 2814

Съдията от Върховния административен съд Николай Урумов отиде вчера на изслушване във Висшия съдебен съвет по случая с имотите в Приморско. Обяснения даде и дъщеря му Деница. По скандала обяснения дават и колегите на Урумов от ВАС Панайот Генков и Андрей Икономов, отстранени като ръководители на отделения от Константин Пенчев.
В средата на май ВСС уволни дисциплинарно като апелативен прокурор на Бургас Йордан Иванов, който сега е редови обвинител. Той е последният от магистратите, които ВСС наказва заради контакти с Красимир Георгиев-Красьо Черния, за когото се твърди, че срещу плащане е лобирал за назначения в съдебната система. Иванов дълго време е бил апелативен прокурор на Бургас и се е кандидатирал за зам. главен прокурор, напомни председателят на етичната комисия на ВСС Цони Цонев.
Синът на Иванов също е сред получилите право на строеж в Приморско като нуждаещ се. Бившият прокурор обясни вчера, че доведеният му син не  живеел в семейството и той не е знаел, че е кандидатствал за право на строеж в Приморско. Иванов уточни, че нищо не е построено, а само отстъпено право за строеж, но нямало дори нищо проектирано.
Йордан Иванов отхвърли обвиненията на Цони Цонев, че е възпрепятствал назначената през 2007 г. проверка за злоупотреби с имоти в общината, и го обвини в двойствен морал.
Проверка във Върховната касационна прокуратура ще изяснява защо производствата за спорните имоти са били спрени два пъти - веднъж от прокурорката в РП на Царево Катя Евтимова и втори път от окръжната прокурорка в Бургас Величка Костова. Междувременно СГП ще проверява има ли виновни длъжностни лица в община Приморско.
Прокурорите започват разследване за подкуп, взет от магистратите, чиито роднини са получили апетитните имоти. По нареждане на главния прокурор започва повсеместна проверка във всички районни и окръжни прокуратури за законосъобразността на преотстъпване право на строеж.
 

Гърция няма да приеме строгите условия на ЕС

автор:Дума

visibility 138

18 загинали при наводненията в Япония

автор:Дума

visibility 142

Избори за парламент в Хърватия

автор:Дума

visibility 123

В мрежата на електронните игри

автор:Альона Нейкова

visibility 659

/ брой: 125

Наричахме го Болшевик

автор:Кирил Момчилов

visibility 785

/ брой: 125

Датата

автор:Дума

visibility 327

/ брой: 125

Гръцкият геноцид над българите, 1913-та

автор:Христо Георгиев

visibility 1368

/ брой: 124

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ